Wesley Snipes voor 3 jaar de cel in

Wesley Snipes (46) heeft dan toch gisteren de maximumstraf van drie jaar cel gekregen voor belastingontduiking en 5 miljoen dollar boete die Wesley meteen betaalde met een cheque. Zijn advocaten hadden nochtans een voorwaardelijke straf gevraagd, en daarvoor volgens Variety alle middelen ingezet. Drie dozen vol brieven van familie, vrienden en collega-acteurs als Woody Harrelson en Denzel Washington waarin het goede karakter van Snipes werd geprezen. Het mocht evenwel niet baten.

Snipes diende tussen 1999 en 2001 (vreemd genoeg een periode waarin Wesley in geen enkele film was te zien) geen belastingsaangifte in. De rechter volgde het verzoek van het openbaar ministerie, dat de maximumstraf van drie jaar had gevraagd, een jaar per gemiste belastingsaangifte.

There is nothing more serious than ‘death’ and ’taxes’, en dat zal de Blade-acteur geweten hebben. De straf lijkt echter enorm te zijn voor iemand die zijn belastingen niet betaalt, maar Snipes heeft voor miljoenen dollars ontdoken – er zou sprake zijn van 11 miljoen dollar – en dat is een pak geld. Komt daar nog bij dat Wesley Snipes zich heeft gedragen als een omhoog gevallen etter die boven de wet zou staan en daarom geen belastingen moet betalen. In dergelijke gevallen beken je best meteen schuld. Het heeft er dus ook alle schijn van dat de rechters een voorbeeld willen stellen voor al diegene die rijk genoeg zijn om belastingen te betalen, maar dat niet doen. De rechter zei nog:

“The fact that Snipes was acquitted on two felony charges and convicted ‘only’ on three misdemeanor counts has been portrayed in the mainstream media as a ‘victory’ for Snipes. The troubling implication of such coverage for the millions of average citizens who are aware of this case is that the rich and famous Wesley Snipes has ‘gotten away with it.’ In the end the criminal conduct of Snipes must not be seen in such a light.”

Dat deze zware celstraf uiteindelijk zijn carri├Ęre zal taxeren staat buiten kijf. Wesley zal niet alleen de komende drie jaar filmprojecten aan zijn neus zien voorbij gaan (zoals Brooklyn’s Finest), maar ook de opvolgende jaren. Mel Gibson heeft na zijn dronken bui al twee jaar niets meer van zich laten horen en hier had je nog een zeker potentieel van mensen die het feit door de vingers zagen omwille van zijn dronken toestand. Maar hier gaat het om belastingsfraude, wat hem zeker niet populair zal maken. Het ziet er niet echt rooskleurig uit voor de acteur, maar misschien kan hij in tussentijd een beetje werken aan zijn conditie en spiermassa om fit genoeg te zijn voor Blade 4. Wat denken jullie? Een verdiende straf?

***Related Post***
22/10/2006: Wesley Snipes ontduikt zijn belastingen

5 Comments

 1. arjen

  Hij verdient al 2 jaar voor Hard Luck, een absolute baggerfilm, en dan nog een jaartje voor The Contractor en nog een jaartje voor The Detonator. Hij komt er dus met zijn 3 jaar nog goed van af.

  Reply
 2. Celeb

  hahaah,; ja das waar

  ik heb minder goed nieuws ­čśÇ
  het gaat slecht met Celebrity..
  We zaten vorige maand continu in de top10 nu tuimelen we bijna buiten de top30 ­čÖü
  niet dat we het daarom doen maar wat is er aan de hand? Waarom haakt mn plots af?
  We zijn druk aan het overleggen om onze sky grondig op te krikken en te vernieuwen en uit te breiden.
  Greetz
  Celeb xx

  Reply
 3. marcus┬▓

  Snipes heeft waarschijnlijk nog nooit een belastingsaangifte ingediend. Ze zouden zijn boekhouder moeten opsluiten! Trouwens, zoals je zegt, Snipes had toen geen films in die periode, waarom dat die astronomische bedragen?

  Reply
 4. ghostrider

  die straf is wel nog niet definitief er is nog geen definitief afronding van het proces en dus ook geen opsluiting hij kan ook anders gewoon naar buitenland vluchten zoals roman polanski (die heeft dat goed opgelost gewoon geen voet meer in amrika zetten).

  Reply
 5. kons

  Roman Polanski was al een Europeaan, is multilinguist en een intelligente en talentvolle regisseur. Als Wesley nog een beetje van een acteercerri├Ęre hebben moet hij gewoon zijn straf uitzitten en terug aan de bak komen in de States.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *