Terminator 4 terminated?

Sta me toe dan ik hier even een gerucht op jullie los laat. Terminator Salvation (2009) zou opgedoekt worden. De scoop stond te lezen op slashfilm.

Has Terminator 4 been Terminated? UGO’s Movie Blog claims that a crew member “was recently overheard discussing his newfound free schedule due to the production shutting down.” For now we’ll mark this rumor as unconfirmed and hope for clarification, confirmation, or denial from the Halcyon Company in the coming days.

Terminator pic

Terminator 2: Judgment Day © Carolco Pictures

Laat ik er meteen bij zeggen dat ik hier toch aan twijfel, omdat het een gerucht is gebaseerd op een uitspraak van een crewlid die niemand kent. Daarnaast heeft deze film toch twee Hollywood-acteurs kunnen strikken, met name Christian Bale en Josh Brolin, en met deze twee kanonnen heb je in principe niet veel meer nodig om uw project gefinancierd te krijgen. Aan de andere kant praten ze er nu al 4 jaar lang over en nog steeds zijn er geen productiedagen bekend. Er zijn plannen voor een release in 2009 maar dat wil niets zeggen. Komt daar nog bij dat heel wat fans eigenlijk de terugkeer van Arnold Schwarzenegger prediken, maar dat de gouverneur zelf eigenlijk niet staat te springen om zijn come-back naar het witte doek te maken. Daarnaast is de tv-serie The Sarah Connor Chronicles een gigantische teleurstelling, en dat zorgt er meteen ook voor dat heel wat mensen beginnen te twijfelen aan de rendabiliteit van T4.

Ik lig er niet van wakker. Wat mij betreft hadden ze gerust de stekker uit de saga kunnen trekken na Terminator 2. De derde was een veel te dure tv-film (200 miljoen dollar) die me nauwelijks kon bekoren. De grootste oorzaak lag voornamelijk aan het gebrek aan actie-ervaring van regisseur Jonathan Mostow. Maar met McG als regisseur voor T4 was ik nu niet meteen opgelucht. De derde film had ook een foute casting (Nick Stahl en Claire Danes brachen weinig schwung in hun vertolkingen) en een teleurstellend script van het Catwoman scenaristen-duo John D. Brancato en Michael Ferris – die nota bene ook het script van Terminator 4 zouden schrijven.

***Related Posts***
19/02/2009: Christian Bale verontschuldigt zich op de radio
04/02/2009: Christian Bale werpt F-bommen op Terminator Salvation set
17/07/2008: Terminator Salvation trailer
22/04/2008: Moon Bloodgood in Terminator 4 The Future Begins
07/02/2008: Josh Brolin de nieuwe Terminator?
28/11/2007: Christian Bale is John Conner
26/11/2007: Terminator spin-off, The Sarah Connor Chronicles
04/10/2007: Nieuwe regisseur voor Terminator 4
26/09/2007: Rachel Weisz en Chloe Sevigny vechten voor Terminator 4
04/03/2007: Arnold Schwarzenegger in Terminator 4?
11/01/2007: Wie wordt de nieuwe Terminator ?
24/03/2006: Arnold komt terug voor Terminator 4
10/11/2005: Terminator 4 + Terminator serie
15/10/2004: Is er nog leven na het gouverneurschap voor Arnold ?
25/09/2004: Gesprekken over Terminator 4

5 Comments

 1. pedro

  zal er hoe dan ook toch wel komen, maar misschien niet met deze acteurs en regisseurs. Eén ding is wel zeker, ‘een gerucht van iemand die gehoord heeft dat iemand anders zou gezegd hebben’, is op zi’n minst onbetrouwbaar te noemen. Ik wacht op een officiële confirmatie van de studio.

  Reply
 2. Ivo

  Ik vraag me nog steeds af of je wel een leuke Terminator kan maken zonder Arnie. De serie is ook niet echt een hit al kwam ik gisteren een bericht tegen dat er wel een seizoen 2 komt en dat er toch wel aardig wat mensen naar de serie kijken.

  Reply
 3. _Asci_

  Christian Bale en Josh Brolin zou een mooie cast kunnen zijn voor een science-fiction actiefilm. Maar moet dit dan noodzakelijk T4 heten? Arnie heeft er geen zin meer in dus zouden ze de saga beter begraven.

  Reply
 4. Ken

  The Sarah Connor Chronicles een teleurstelling? Volgens mij zit je uit je nek te lullen. Beste nieuwew serie qua kijkcijfers en kwaliteit van dit jaar. Krijgt ook zeker een 2e seizoen. Ik weet niet waar jij gigantische teleurstelling vandaan hebt maar het klopt niet tenzij jij jouw eigen mening hier zit te verkondigen.

  Reply
 5. Dave

  “Beste nieuwew serie qua kijkcijfers en kwaliteit van dit jaar”
  🙂 qua gelul kan dit zeker tellen.
  “tenzij jij jouw eigen mening hier zit te verkondigen”
  Is het jou ook opgevallen (en zo snel).
  The Sarah Connor Chronicles is niet alleen een gigantische teleurstelling, het is een serie die probeert cool te zijn zonder een flauw benul te hebben van wat Cameron met zijn films heeft aangevangen. Wat Terminator zo schrikwekkend maakt zijn niet die one-liners of de gimmick van diverse Terminator-modellen, maar ondermeer het rode oog van een vijandige toekomst die niets of niemand spaart. De serie heeft geen ballen en steekt trouwens simplistisch in elkaar zonder enige politieke of filosofische context, bestemd voor pubers die snel tevreden zijn met coole shots en een paar speciale effecten. En of alles nog niet genoeg was is Lena Headey geen Linda Hamilton, spijtig genoeg. Chronicles is de diet coke versie van Terminator en ik drink geen diet coke.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *