Sean Connery als Bond-villain in Quantum of Solace?

Het zou leuk zijn mocht Sean Connery instemmen om de villain te spelen in de nieuwe James Bond film met de belachelijke titel Quantum of Solace (2008) van Marc Forster.

Er waren eerder geruchten dat Al Pacino de villain zou worden, maar nu steken er dus geruchten de kop op dat de ex-James Bond vertolker in aanmerking zou komen voor een schurken-rol. De vraag blijft of de Schot – na zijn herhaaldelijk afscheid van de filmwereld – interesse zou hebben om de rol te vertolken.

Een paar maanden geleden was er ook even sprake dat Michael Keaton de rol zou vertolken van The Joker, en dat zou eigenlijk wel bangelijk geweest zijn. Niet enkel hebben we te maken met een geweldige acteur, maar tevens zorgt de cast op nostalgisch vlak te gek zijn. Heath Ledger is uiteraard ook wel een knappe keuze, maar ik blijf er bij dat Keaton voor iets meer vermaak had gezorgd. De mensen van Cinematical schrijven het volgende:

According to Ace Showbiz, a new press release says that the actor has considered returning to the franchise as the big baddie. Connery is quoted as saying: “I wouldn’t mind coming back as a Bond villain. But I don’t think they would pay me enough. They don’t pay the money for other parts, only for the Bond character, although that wasn’t the case when I was doing it.” Ouch! I would think they might want to add Connery in to at least save some face. Sure, things change, but what production wants to be considered penny pinchers that only care about Craig? Ace goes on to say: “Allegedly, the 77-year-old Academy Award-winning actor has been involved in negotiations to land a villain role with the film’s producers since Daniel Craig has been tapped to bring Ian Fleming’s agent back to the big screen with Casino Royale.”

Ik ben verzot op de nieuwe richting die de James Bond franchise heeft genomen. Daniel Craig oversteeg alle verwachtingen en bracht zowaar een andere kant van het personage. Indien Sean Connery ook nog eens zou opduiken in de nieuwe Bond film, dan reserveer ik vandaag al mijn tickets voor de première op 5 november 2008.

Update 30/03/2008: Sean Connery, de allereerste James Bond, ziet het wel zitten om in één van de volgende Bondfilms eens in de huid van een schurk te kruipen. Connery heeft trouwens heel veel bewondering voor de huidige 007, Daniel Craig. Ze konden volgens de acteur geen betere Bond kiezen, meldt de Telegraaf.

“Het is belangrijk dat een wat realistischere Bond wordt neergezet. We hebben de grenzen van de special effects bereikt”, zegt de 77-jarige Connery. Toen Sean Connery de eerste keer in de huid van Bond kroop, kreeg hij slechts 50.000 pond (63.000 euro). Voor zijn laatste optreden als 007 kreeg hij drie miljoen pond (3,7 miljoen euro).

Maar Connery vreest dat de makers geen geld hebben om hem als schurk aan te trekken. Volgens de acteur vangt enkel James Bond de hoge bedragen.

4 Comments

 1. Accu

  nu de bondfilms iets realistischer zijn geworden denk ik niet dat de terugkeer van Sean Connery als badguy een goede zaak is. Liever een onbekende wat mij betreft.

  Reply
 2. The Dude

  Hi Dave,
  Ben nog steeds een quasi dagelijkse bezoeker van je site en kan er mijn filmatomen in het brein serieus mee voeden, maar toch een zeer kleine opmerking: kun je je tagline ‘Een dagelijkse portie filmgeweld’ niet veranderen in “UW dagelijkse …”, dat bekt gewoon beter en is voor vele internauten ook gewoon de waarheid.
  The Dude

  Reply
 3. dave

  🙂
  Maar dat is dus een animatiebannerke dat ik dus nie meer kan terugvinden en zou in principe dat ding opnieuw moeten maken. Had het idee om de blog te tekenen met ‘geen filmnieuws maar film-opinies”… maar moet de tijd vinden.

  😉

  Reply
 4. Sören

  Ik denk niet dan Connery dit zal doen. Eerder zou hij ook meedoen aan Indiana Jones 4, maar dit ging uiteindelijk ook niet door.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *