W. van Oliver Stone

Ik had eerder al een berichtje de blogwereld ingestuurd over Oliver Stone die plannen had om een film te maken over George W. Bush, genaamd, W (2008) (treffende titel). We weten ondertussen dat Josh Brolin de rol van Bush zal vertolken en de sexy Elizabeth Banks neemt de rol van Laura Bush op zich.

w_2008_poster001.jpg

Wat mij betreft kan met de casting van Banks en Brolin niets meer stuk. Beide hebben verdienstelijk en uitmuntend acteerwerk geleverd in diverse films en maar zelden een misstap begaan. Er zijn schoonheidfoutjes, zoals Banks die binnenkort in Meet Dave van Eddie Murphie zal spelen. Maar bon, dit zit dus echt wel snor.

En hoewel de laatste jaren Oliver Stone een beetje van zijn pluimen heeft verloren, ben ik hoopvol naar zijn komende brengen, met name ook het nieuwe Vietnam-drama Pinkville (2008). Hopelijk zal de cineast de controverse niet uit de weg gaan, zoals dat het geval was met de brave (en langdradige) World Trade Center (2006).

In de film is er trouwens ook nog ruimte voor James Cromwell in de huid van George Bush Sr. en Ellen Burstyn zal de vrouw Barbara spelen. Op Variety stond het volgende te lezen:

Stone will direct from a script by his Wall Street co-writer Stanley Weiser. Moritz Borman is producing with Bill Block and Jon Kilik. Cromwell recently made another fact-based foray in a film about an iconic political figure: He played Prince Philip alongside Helen Mirren in The Queen (2006). Stone was calling the project “Bush” when he began showing it to buyers (Daily Variety, Jan. 21), but the filmmakers are now calling it “W”. The film is expected to be ready for distribution possibly by the November presidential elections and certainly before Bush leaves the White House in January.

Toch leuk dat de film vertoond zal worden terwijl de president nog steeds zijn ambt zal bekleden. Of de film iets zal veranderen in het politieke klimaat valt te betwijfelen. Het heeft er alle schijn van dat de democraten al hebben uitgemaakt dat bij de volgende verkiezingen de republikeinen niet van tel zijn. Ik ben benieuwd naar die eerste trailer.

***Related Posts***
30/10/2008: Filmbespreking W
29/07/2008: W. van Oliver Stone teaser trailer
08/04/2008: Thandie Newton speelt Condoleezza Rice
21/01/2008: Josh Brolin in de huid van George W Bush

1 Comment

  1. Arjen

    Is die niet te jong. Ik bedoel, Laura Bush is 62, Elizabeth Banks is er hooguit 34. Een perfecte cast had misschien Marcia Gay Harden geweest. (zie link)

    Weet al iemand wie de stoute Dick Cheney zal spelen?? Willem Dafoe?? :))

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.