The Incredible Hulk hopelijk beter dan Hulk

Ik had iets meer stijl en panache verwacht van de nieuwe Hulk-verfilming, The Incredible Hulk (2008) van regisseur Louis Leterrier. Het lijkt bij het zien van de trailer dat er weinig actie in de prent zet en we uiteindelijk op onze honger zullen blijven wat betreft de uitwerking van de personages. Slechter dan Hulk (2003) is mathematisch onmogelijk, maar hopelijk wordt deze toch iets beter. Hoewel ik de stank van Ang Lee zijn film nog niet helemaal is verdwenen. Misschien verwacht ik gewoon teveel van deze reboot. Misschien had ik verwacht dat Edward Norton het personage interessanter zou maken. Het ziet er allemaal stoer en tezelfdertijd nogal conventioneel uit. Maar indrukken kunnen wel eens bedriegen na het zien van een trailer.

02 01
04 03

Maar één ding is zeker, de actie-sequenties zijn ingespoten met genoeg testosteron om de gemiddelde kijker van zijn stoel te blazen en wellicht zal het geweld ook iets meer present zijn in deze “reboot”, zeker nu twee groene kolossen tegenover elkaar zullen staan. En wie is er niet gewonnen voor het idee om die twee te zien worstelen in de drukke straten van New York? En wie kan er iets op tegen hebben om acteurs als William Hurt, Tim Roth of Liv Tyler aan het werk te zien. Laten we eveneens hopen dat die laatste twee ook iets meer te zeggen hebben in de film, want in deze trailer zijn ze vrijwel spraakloos.

Ik ben zelf nooit een grote fan geweest van de Hulk. Ik vond het personage iets te oppervlakkig, op het randje van het infantiele, en wist al van in het begin dat een verfilming voor volwassenen geen peulschil zou worden. Als je het min of meer realistisch wil houden moet de cgi grenzen kunnen verleggen zoals de gorilla in King Kong (2005). Bij het zien van de trailer ben ik niet overtuigd. De Hulk ziet er niet beter uit dan in de Ang Lee versie. Maar nu, het zou kunnen dat er nog aan gewerkt moet worden en dat deze eerste trailer nog niet de versie is met de afgewerkte beelden…of wie weet…is dat hét…en hebben ze enkel de nieuwe generatie Hulk-poedels eruit geknipt … Noooooaaaarrrrrghhhh (turning green).

Jullie mening over de nieuwe Hulk-trailer …


***Related Posts***
17/09/2008: Geen Hulk meer voor Edward Norton
08/06/2008: Edward Norton krijgt geen writers-credit
17/04/2008: Geen ruzie op de set tussen Norton en Marvel?
15/03/2008: The Incredible Hulk … not so incredible.
25/01/2008: The Incredible Hulk reboot
06/05/2007: Liv Tyler in The Incredible Hulk
16/04/2007: Edward Norton is The Incredible Hulk
20/08/2006: Dominic Purcell in de running voor Hulk 2
06/07/2006: Hulk 2 zonder Eric Bana én zonder Universal
04/01/2006: Eric Bana en Hulk 2?

7 Comments

 1. matthys

  schijnt dat het gevecht tussen Abomination en Hulk zowat 26 minuten duurt. De focus zal hier inderdaad op de actie komen te liggen. Nu moet ik wel toegeven dat Abomination er veel beter uitziet dat de grijsgroene Hulk.
  Trailer viel mee, maar ik vond de eerste film ook zo slecht niet.

  Reply
 2. Ellen

  Heb je blog als linkje op m’n blog gezet… Vind het echt wel graaf wat ge hier doet, zenne 😉
  Wou het toch ff zeggen, voor het geval dat zoiets “illegaal” zou zijn ofzo xD
  xx

  Reply
 3. abronsius

  Zijn we niet te voorbarig? We hebben enkel een eerste trailer gezien. Ik ben een grote Hulk-Fan en geef toe dat ik enorm teleurgesteld was in de versie van Ang Lee. De Hulk begon als strip, dan tv-serie en ondertussen heeft hij ook de weg gevonden naar game-consoles (The Hulk: Ultimate Distruction op PS2 is een echte aanrader!). Persoonlijk ben ik meest fan van de tv-reeks met Bill Bixby en Lou Ferrigno. Ik vrees dat deze nieuwe film ook niet kan tippen aan de serie uit de jaren 80. De beste Hulk-film is dan ook de pilot van seizoen 1 van The Incredible Hulk. Veel knapper verhaal dan de versie van Ang Lee. Ik heb de indruk dat ze in deze reboot trouwer zullen blijven aan tv-serie (ik hoop het toch). Afijn, we zien wel … maar wil de beste Hulk-film ooit zien, dan koop je de pilot-film voor een paar euro in de betere dvd-zaak (ik heb hem gevonden aan 6,99€).

  Reply
 4. Hulk

  Deze Hulk ziet er (naar mijn mening) beter uit dan in deel 1. Mede doordat hij er ‘stoerder’ en gemener uit ziet. Tevens vind ik ook dat er véél meer detail aanwezig is, zoals de spieren en aderen.

  Reply
 5. Miiki

  Ben benieuwd naar de crossover tussen ‘Ironman’ Tony Stark (Robert Downey Jr.) en de Hulk. Nu nog hopen dat deze versie een beter verhaal heeft en iets meer geloofwaardig. Ik heb anders wel vertrouwen in Norton.

  Reply
 6. ghostrider

  ik had beter verwacht de eerste hulk was zalig gedaan in strip vorm (origineel en goed). ik vind het zeer spijtig dat ze opnieuw beginnen de nieuwe hulk overtuigt mij niet de vorige leek cooler

  Reply
 7. maarten

  de eerste vond ik al nix. deze ziet er nog belachelijker uit. gewoon slappe actiefilm lijkt me. misschien wel vermakelijk, maar meer ook niet. Abomination ziet er wel erg anders uit dan de comicversie. Ik de comics zag hij er reptielachtig uit (met schubben en hagedis oren).

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *