Harry Potter and the Half Blood Prince teaser

Na de 5e is ook voor de 6e Harry Potter-film, Harry Potter and the Half Blood Prince (2008), in handen van de Britse regisseur David Yates, nadat de de namen van Anand Tucker (Shopgirl) en Michael Hoffman (A Midsummer Night’s Dream) in de shortlist zaten. De Mexicaan Guillermo del Toro werd eveneens benaderd, maar hij sloeg het aanbod af om aan zijn nieuwe film Hellboy 2: The Golden Army (2008) te werken. En dus kreeg Yates na de vijfde ook de zesde film in zijn schoot geworpen.

De regisseur, die een BAFTA won voor zijn televisiefilm The Girl in the Café (2005), is naar eigen zeggen verknocht aan het wereldje en de karakters uit de Harry Potter films en was dan ook uiterst enthousiast toen hij te horen kreeg dat hij een vervolg mocht kneden aan zijn vorige film Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007). Voor de fans betekent dat ze dus meer van hetzelfde mogen verwachten, en dat is adembenemende en angstaanjagende scènes. Voor de gewone filmliefhebber betekent dat echter ook dat men met deze 6de film een beetje op veilig speelt.

Waar de boeken steeds dreigender van sfeer worden, blijven daar in de film slechts de mysterieuze en angstaanjagende momenten van over. Dat was althans het geval in deel vijf en aangezien Yates zelf al aangeeft op dezelfde voet verder te zijn gegaan, mogen we ervan uit gaan dat dit ook geldt voor deel zes.

Korte inhoud: Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) aan hun zesde jaar aan Hogwarts beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig toverdrankenboek, wat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Half Blood Prince. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Dumbledore (Michael Gambon) hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort (Ralph Fiennes). Deze lessen van Dumbledore zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ondanks het feit dat we waarschijnlijk weinig nieuwe dingen zullen zien in deze zoveelste sequel, pakt Harry Potter and the Half Blood Prince altijd wel uit met boeiende avonturen met heel wat indrukwekkende cgi. Maar ook de geweldige cast draagt haar steetje bij tot het succes van de film, alsook de vele bekende gezichten die in deze film zijn samen gebracht. Naast de drie jonge hoofdrolspelers Radcliffe, Grint en Watson zijn dus ook topacteurs Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Robbie Coltrane en David Thewlis weer van de partij. Ralph Fiennes, wiens neefje Hero Fiennes-Tiffin te zien is als de jonge Tom Riddle, zou opnieuw in de glibberige huid kruipen van Lord Voldemort. De belangrijkste nieuwe namen zijn Jim Broadbent en Helen McCrory. De veelzijdige Broadbent, die een Oscar won voor zijn bijdrage aan Iris (2001), zal de rol van Horace Slughorn op zich nemen en Helen McCrory (The Queen) draaft op als Narcissa Malfoy, de moeder van Draco.

McCrory was aanvankelijk gecast voor de rol van Bellatrix LeStrange in de vijfde Potter-film, maar haakte af vanwege haar zwangerschap. Helena Bonham Carter nam de rol over en zal ook in dit zesde deel te zien zijn. Het script voor de vijfde film, geschreven door Michael Goldenberg, kreeg de kritiek dat er wel érg veel was weggelaten. Het scenario voor Harry Potter and the Half Blood Prince is, net als de eerste vier films, geschreven door Steve Kloves.

Deze 6e Potter-film belooft in ieder geval veel spektakel, wat ongetwijfeld de box-office goed zal spijzen. Wat mij betreft blijft de derde Harry Potter-film, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004), die geregisseerd werd door Alfonso Cuarón, de beste tot nu toe. Maar de conventionele aanpak van regisseur David Yates zal de vele fans van Harry Potter niet weerhouden om ook voor dit zesde deel weer massaal naar de bioscopen te trekken. Kijken jullie uit naar een nieuwe J.K. Rowling verfilming of is het voor jullie ondertussen genoeg geweest?

*** Harry Potter and the Half Blood Prince teaser ***

***Related Posts***
28/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 trailer
15/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 review
13/03/2010: Harry Potter and the Order of the Phoenix review
01/12/2010: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 – The Videogame
07/10/2010: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 trailer
16/07/2009: Harry Potter and the Half-Blood Prince review
11/10/2008: Twilight vervangt Harry Potter
18/08/2008: Aasgieren bij Warner Bros laten Harry Potter fans wachten
08/05/2007: Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
26/10/2006: Harry Potter is een Star Wars rip-off !
18/02/2006: Gary Oldman in Harry Potter and the Order of the Phoenix
16/09/2005: Eerste beelden Harry Potter and the Goblet of Fire
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

13 Comments

 1. Sanne

  Indien Yates ook nog eens het 6de deel gaat doen dan is alles zo verpest. ik snap echt niet dat deel 4 en 5 zo’n hoge score hebben, ik vind het echt bagger films. De eerste twee delen waren knappe verfilmingen, misschien een beetje kinderachtig maar hoe dan ook knap.
  Deel 3 vind ik ook wel de beste verfilming tot nu toe
  Het 4de en 5de deel waren gewoonweg slecht, het prachtige boek word helemaal niet gebruikt, het is een aaneenplakking van scénes waardoor er te veel personages worden weggelaten en vervangen

  deel 6 en 7: afwachten maar ik heb weinig vertrouwen in Yates na zijn blunder in deel 5.

  Reply
 2. ghostrider

  ik geef sanne gelijk deel drie was de beste deel vijf was zeker en vast de slechtste dus ik vind het zeer spijtig dat deel 6 en 7 door yates worden verfilmt ik hoopte op del torro als regisseur dat zou pas vonken geven aan de kassa ik betwijfel of ik deel 6 wel ga zien

  Reply
 3. Ellen

  Zoveel berichtjes schrijven!… Ik heb er voor de moment allesziends geen tijd voor 🙂

  Trouwens, had ik al ‘ns gezegd dat deze blog ECHT SUPER is?? Alé ja, ik zeg het dan nu toch eh..
  Er zijn zo van die krakken in de wereld dat zoiets kunnen maken, eh 😉
  Greettzz
  xx

  Reply
 4. Accu

  Ik vond 1 en 5 erg matig, de rest van de films heb ik erg van genoten. Misschien moet Chris Columbus maar eens terugkomen en vragen of John Williams hem vergezelt, want tot nu toe houdt de componist het voor bekeken.

  Reply
 5. charlie

  sins yates de harry potters verfilmd zijn ze als maar beter geworden
  oke de 1 en 2 waren ook redelijk goed maar de 3 vind ik de slechste

  Reply
 6. Coco

  ik moet eigenlijk zeggen dat 1 en 2 erg goed waren.. erg strikt de boeken gevolgd maar ook erg kinderlijk.. de boeken drie en vier waren dat al wat minder en ook de films waren redelijk goed (al wel niet zo goed als de boeken) boek 5 was echter heel volwasse bedoelt, al moet ik zeggen dat de FILM er totaal niet op leek!!!!!!! er waren zoveel dingen weggelaten, dat ik geen idee heb hoe 6 en 7 gaan uitpakken met al die gaten…

  Z-O-N-D-E!!!!

  Ik hoop dat 6 en 7 veel en veel beter worden…
  Sanne, je hebt compleet gelijk met dat Yates een gruweijke blunder heeft gemaakt met deel 5:
  Ik hoop echt dat de organisatie dat binnekort ook gaat beseffen…

  Reply
 7. charlie

  ik vindt de 1ste en de 2de nog ok maar de 3 was echt e slechtste maar ook de slechste de 4 en de 5 zijn dan de beste
  en ze moeten wel stuken uit de film alen andres duurt de film nog een uur langer en ik heb geen zin of 3uur naar een film te kijken 2 uur is perfect

  Reply
 8. arjen

  ik had deze toch wel beter verwacht. misschien ben ik ook harry potter een beetje beu.

  Reply
 9. Nick

  5 was precies een plakboek, ik dacht dat je hem enkel kon verstaan als je ook het boek geschreven had

  Reply
 10. marie

  ik vond de 3 de beste ik vond het 5de niet slecht maar ze gebruiken zo weinig van het boek dat vind ik spijtig! x

  Reply
 11. Marjolein

  Ik denk dat we ons niet zo druk moeten maken. Het script van deel 1 t/m 4 en nu deel 6 is door Steve Kloves geschreven. Deel 5 is door Michael Goldenberg geschreven. Natuurlijk is de regisseur erg bepalend voor de film maar als het script (de basis ) al niet klopt, als er teveel is weggelaten dan is het ook moeilijk om er nog iets van te maken.

  We zullen rustig moeten afwachten tot Juli of meneer Gates nu met het script van Kloves er iets beters van heeft gemaakt .

  Reply
 12. Julie

  Ben heel erg benieuwd naar de nieuwe potter, vind de films steeds beter worden, ook wel leuk dat ze steeds een beetje duisterder worden, deel 1 en 2 vond ik erg veel voor kinderen gemaakt. Deel 5 vond ik super, terwijl de meesten die volgens mij juist minder vonden. Ze kunnen natuurlijk nooit het hele boek verfilmen, zulke dunne boekjes zijn het ook weer niet. Ben echt heel benieuwd, volgens mij gaat deel 6 ook weer een goede film worden. Jammer alleen dat we zo lang moeten wachten.

  Reply
 13. k3ller8wn

  wat vond je slecht aan deel 4 sanne???? 5 was erg slecht maar 4 vond ik wel goed.
  ik hoop dat zes wel goed volgens het boek verfilmt word want ik vond het boek erg goed.
  afwachten maar

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.