10’000 BC is oerslecht !

Dit is nooit eerder gezien dat een blockbusterfilm als deze quasi unaniem door diverse nieuwsgroepen als oerslecht wordt bevonden. 10’000 BC (2008) wordt zomaar eventjes met de grond gelijk gemaakt. En dat had ik eigenlijk niet zien aankomen. Ok, we kennen allemaal wel de drek die Roland Emmerich eerder heeft gemaakt (cf. Godzilla, The Patriot, Universal Soldier), maar de man heeft ook The Day After Tomorrow (2004) gemaakt en deze film was uiteindelijk nog zo slecht niet. De speciale effecten in deze film waren buitengewoon en ook de acteurs mochten er zijn. Maar blijkbaar zou deze bijna 2 uur durende PG-13 prent nauwelijks een filmticket waard zijn. De lezers zijn bij deze gewaarschuwd.

Korte inhoud: D’Leh (Steven Strait), een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D’Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet (Camilla Belle) die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D’Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.

10’000 BC blijkt alles behalve accuraat te zijn en wordt bestempeld als een rip-off van voorgaande prenten die enkel zou werken voor Neanderthalers of andere prehistorische wezens die niet veel naar de bioscoop gaan. Josh Bell van LasVegasWeekly hekelt het feit dat de fameuze saber-tooth tijger op een teleurstellende manier NIEMAND oppeuzelt. Ann Hornaday Van The Washington Post schrijft dat de film gewoon een cgi-versie is van de Flinstones, maar dan veel dommer. Duane Dudek van de Milwaukee Journal Sentinel schrijft dat iedereen wel Engels schijnt te spreken, maar dat het meer weg heeft van kwakel-Engels voor peuters. Maar voornamelijk schrijft bijna iedereen dat de film oeverloos SAAI blijkt te zijn en dat is op zich al een prestatie voor een 105 miljoen dollar Hollywoodfilm boordevol CGI. Het ziet er in ieder geval naar uit dat deze film de pispaal zal worden van 2008 en misschien nog lang daarna. Hieronder vinden jullie zelfs een leuke on-line review van de mannen van Spill.com. Hilarisch!

7 Comments

 1. jannick

  De film zelf vond ik nog redelijk, hoewel mijn verwachtingen wel wat hoger waren. De personages stralen geen charisma uit. De meeste speciale effecten zijn wel ok. Maar de sabeltandtijger was toch niet zo opmerkelijk, hoezeer dat naar voren wordt geschoven. Het beest eet inderdaad niemand op en dat is eigenlijk wel een beetje zwak. Een jurassic park met dino’s die niemand opeten zou ook ‘note done’ zijn. Er werd heel slapjes geacteerd waarbij ik moet toegeven dat het slechte verhaal en de erg slechte dialogen de film niet echt ten goede komen.

  In feite is heel de film opgebouwd rond enkele schaarse coole sequenties en dat is spijtig. Gooi er dan meer actie en avontuur tegenaan maar probeer niet diepgang te creëren die er achteraf toch niet is. Deze film past precies bij de trend van tegenwoordig. Zo min mogelijk inhoud en zoveel mogelijk opsmuk.

  Reply
 2. Miiki

  had het al gezien op Imdb. Op de 4000 stemmen haalt de film een 5.5 op 10. Verbaast me wel een beetje want dergelijk cgi-no-brain-popcorn zou normaal door horden pubers in de smaak moeten vallen. Waar gaat dit allemaal naar toe? Straks willen die ook nog Ingmar Bergman-films opnieuw in de bioscoop!

  Reply
 3. Movieworld

  Hier heb ik vanmiddag in mijn krant eens iets over gelezen, dat de studio wilde besparen op acteurs, daarom dat er geen echte grote namen tussenzitten, dus ook geen ervaren mensen, want dan weer zal lijden tot dit soort van toestanden.

  Ik heb de film nog niet gezien, maar wanneer ik luister naar enkele fragmenten van die film dan klinkt dit niet echt veelbelovend.

  En ik geef je 100% gelijk, The Day After Tomorrow was toch wel een redelijk goede film, en niet alleen qua special effects. Ook Emmerich’s ‘Independence Day’ valt bij mij nog steeds in de smaak, maar dat zal zijn omdat ik die als kinds af aan al geweldig vond.

  Nuja, 10,000 B.C. de opvolger van Norbit en I Know Who Killed Me…? Of nee er is er nog één, ‘The Hottie and the Nottie’…

  Reply
 4. Jimmy

  wat een gelul zeg. Als je goede films wilt zien, dan kijk je hier toch gewoon niet naar. En anders consumeer je gewoon. Doet jullie soort elke dag op TV. Dus lul niet. Jullie worden net als de gemiddelde amerikaan niet gehinderd door enige kennis van welk niveau dan ook. Eieren!

  Reply
 5. miiki

  mocht het je nog niet zijn opgevallen is dat hier een filmblog met besprekingen over de meest uiteenlopende films. Of een film al dan niet slecht is, kan je pas uitmaken na het ‘zien’ van de film. En met dank aan ons gelul kunnen we mensen op z’n minst waarschuwen van wat ze kunnen verwachten. Kieken!

  Reply
 6. Erwin

  Als mensen de boodschap van deze film niet zien is spijtig voor hen. Ik heb de film bekeken en moet zeggen dat de film op mij een diepe indruk heeft achtergelaten. Niet zozeer de acteerprestaties maar meer de achterliggende boodschap.

  Reply
 7. maffioza

  …dat de film geen boodschap heeft? Of dat de film zo dom is dat de makers er zelfs niet in slagen om de cgi goed te krijgen? Zelfs met verstand op nul is de onzin slaapverwekkend en enkel genietbaar voor onderontwikkelde Neaderthalers.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *