The Nines met Ryan Reynolds

The Nines poster

Ryan Reynolds mag dan nog gedebuteerd hebben in een aantal dubieuze prenten, toch wist hij met een ’tour de force’ zijn carrière een nieuw elan te geven, vooral met zijn rol in de verrassende Smokin’ Aces (2007) van Joe Carnahan. Binnenkort is de acteur te zien in The Nines (2007), het debuut van John August (scenarist van Charlie’s Angels I & II, Big Fish).

Korte inhoud: ‘The Nines’ is een vertelling in drie delen. In het eerste deel, The Prisoner, wordt de tv-acteur Gary (Reynolds) verlaten door zijn vriendin. Dit zal het directe gevolg zijn van dronken achter het stuur te kruipen en huis-arrest te krijgen in een kast van een huis in Beverly Hills. Daar komt hij in contact met zijn buurmeisje Sarah (Hope Davis). Gary begint vreemde dingen te ontdekken in het huis die draaien rond het cijfer ‘negen’. Part Two: Reality volgen we het leven van Gavin (ook gespeeld door Reynolds), een succesvol scenarist en producer die hulp krijgt van Susan (Hope Davis), de programma-directeur. Maar zij blijkt een geheime agenda te hebben. Als laatste is er Part Three: Knowing over een beroemde ontwerper van videogames Gabriel (Reynolds) die samen met zijn vrouw Mary (Melissa McCarthy) en kind Noelle (Elle Fanning) autopech krijgt en vervolgens diep in de problemen zit.

Het lijkt een leuk alternatief te zijn op die films waarin verschillende verhaallijnen met elkaar worden verstrengeld om later in elkaar uit te monden, zoals Krzysztof Kieslowski’s Trois Couleurs: Blue, Blanc, Rouge (1993-1994), Magnolia (1999) van Paul Thomas Anderson, of nog Amores Perros (2000) van Alejandro González Iñárritu.

De trailer lijkt in geen geval op de films die ik zonet heb aangehaald en ziet er nogal verwarrend uit en iets teveel geladen met effectjes. En toch trekt die onvoorspelbaarheid in de trailer me enorm aan. Bij dergelijke films zal veel afhangen van de laatste 15 minuten, of hoe de regisseur er in slaagt om een zinvolle existentiële hypothese te breien aan zijn verhaal. Het lijkt niet op een soort Pulp Fiction-joyride – maar eerder een metafysische intrige in de stijl van Donnie Darko (2001) – en waarschijnlijk beter dan The Fountain (2007). Een debuutfilm om naar uit te kijken. The Nines heeft bij ons wel nog geen releasedatum, maar de film zal men waarschijnlijk kunnen verwachten in het voorjaar van 2008.

1 Comment

  1. Miiki

    Ik vond het een beetje een wazige film…Maar is een film daarom slecht? Dat denk ik niet. Persoonlijk kon de film me niet echt boeien. Behalve misschien het eerste hoofdstuk. Mooie muziek trouwens.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *