Waar kan ik de Oscars 2008 show bekijken?

De vraag die elke Vlaamse filmfreak zich elk jaar stelt is waarom in godsnaam Kanaal II (binnenkort 2BE … of in dit geval ‘not to be’) voor de zoveelste keer op rij de Oscar-uitreiking NIET wil uitzendingen, terwijl deze wordt bekeken in 150 landen met kijkcijfers tussen de 500 miljoen en 1 miljard. Hoe moeilijk kan dit nu zijn om sponsors te vinden om het evenement aan te kopen? Sinds Jan Verheyen daar vertrokken is blijven ze het bij belspelletjes houden, go figure. En welk achterlijk systeem is Belgacom Digitaal feitelijk waar er zowat 85 zenders zijn en GEEN ENKELE die de Oscar-show in zijn totaliteit wil of kan uitzenden. Ja, er zijn wel van die fake glamour programma’s zoals E! Entertainment die de red carpet uitzenden, maar dus niet de live Oscar 2008 show.

Waar kan ik het wel zien? In Nederland op de betaalzender Film1 die voor de gelegenheid de uitzending ook openstelt voor niet geabonneerde kijkers. Dan is er nog de Duitse zender Pro 7 met het volgende programma:

00:30 Oscar 2008 – Der Countdown
01:00 Die ProSieben Red Carpet Show
02:00 Oscar Preshow 2008
02:30 Oscar 2008 – Live

Maar hier in België zal je ofwel Telenet Digitaal moeten bezitten om zo naar de betaalzender Prime te kijken, die voor de gelegenheid het kanaal open zet voor niet geabonneerde kijkers. Pech uiteraard voor de Vlamingen uit Brussel. De rest zal zijn toevlucht moeten nemen op het internet via TVU Networks (via ABC) of ga meteen naar http://www.channelsurfing.net/watch-abc.html.

4 Comments

 1. Bor

  Interessant en zeer nuttige post!

  Reply
 2. Pliske

  Ik weet niet hoe het zit met het aanbod op andere digitale kanalen, maar Pro7 is zeker en vast te ontvangen op Indi.
  Bloggroetjes,

  Reply
 3. Accu

  Ik stond net te twijfelen tussen Telenet Digitaal en Belgacom Digitaal. Mijn keuze is nu wel gemaakt. Volgend jaar hoef ik geen bochten meer te maken om de show te zien. fuck belgacom!

  Reply
 4. Alan

  Super; je blog… elk jaar is het zoeken geblazen, nu met jouw blog… whoeps… en je weet meteen waar je aan toe bent… 😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *