The Love Guru poster

Ik ben er nog niet helemaal uit of ik de nieuwe Mike Myers filmposter grappig of gewoon akelig vind. Zonder hoofdhaar zou de figuur me doen denken aan dat naargeestig mannetje Henri-Désiré Landru met zijn mustache en baard.

The Love Guru poster

The Love Guru (2008) is een romantische komedie met Justin Timberlake, Jessica Alba en Ben Kingsley. Terwijl een paar jaar terug nog ruim werd uitgepakt met een naam als Jessica Alba zie je na x-aantal flops dat de naam van Jessica (alsook haar foto) verdwenen is van de poster. Zo zie je maar dat creativiteit en economie in de filmwereld vaak niet van elkaar te onderscheiden is. En van flops gesproken, zien we ook dat Jessica Simpson misschien in de film zal opduiken.

Korte inhoud: Pitka (Mike Myers) is in India opgevoed door goeroes, maar wanneer hij volwassen is verhuist hij naar Amerika om carrière te maken in de wereld van het spiritualisme. Zijn onorthodoxe methoden worden echter op de proef gesteld, wanneer hij hockeyspeler Darren Roanoke moet herenigen met zijn vrouw, die hem verliet voor een rivaliserende sporter.

Bij films van Mike Myers is het ofwel erop (Austin Powers) of eronder (The Cat in the Hat, Goldmember), en bij deze film is mijn eerste indruk niet meteen positief. Niet alleen de keuze van de cast, of de corny slagzin (‘His Karma is Huge’), maar vooral de plot kan me niet echt bekoren. Ook die andere prent rond hetzelfde thema, The Guru (2002), was niet zo mijn ding. Veel foto-materiaal was er niet te rapen buiten deze van USA Today genomen op de set. Ik heb veel respect voor Mike Myers als komiek, maar ik begrijp langs geen kanten hoe hij Jessica Alba grappig zal kunnen maken. Het zal tevens ook een grote klus zijn voor Marco Schnabel die met deze film zijn debuut maakt.

Mike Myers werkt ondertussen aan de 4de Shrek film, Shrek Goes Fourth (2010), alsook The Secret Life of Walter Mitty (2009) en See Me Feel Me: Keith Moon Naked for Your Pleasure (2009). The Love Guru komt bij ons uit op 23 juli 2008.

1 Comment

  1. Sho

    Shrek 3 vond ik in ieder geval slecht. Zo veel meer van hetzelfde. De leukste grappen zaten trouwens al in de trailer… En nu nog een vierde deel?! Laat de merchandise-machine maar weer rinkelen, maar creatiever wordt het er allemaal niet van.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *