Offscreen Filmfestival in Cinema Nova te Brussel

Brussel kent een nieuw filmfestival, en nog wel één voor filmfreaks die het zowat gehad hebben met popcorn blockbusters, amateuristische drama’s uit eigen bodem of pretentieuze auteurfilms. De eerste editie van het Offscreen filmfestival gaat vanavond van start in Cinema Nova in Brussel en duurt tot en met 9 maart 2008.

Offscreen is een showcase voor ongewoon en onafhankelijk talent en vertoont zowel onuitgegeven films en avant-premières, cult klassiekers, bijzondere documentaires als offbeat genres van over de hele wereld. Aan de hand van thematische programmamodules en originele vertoningformats verbinden we filmactualiteit en filmverleden. De nadruk ligt op cinema die de grenzen opzoekt en grensverleggend is. Gedurende drie verlengde weekends wordt Cinema Nova, de bekende alternatieve bioscoop in het centrum van Brussel, omgetoverd tot een exotische vertoningplek voor de meest ongewone en wonderlijke films. Meer dan dertig langspeelfilms, enkele documentaires en een aantal speciale evenementen staan er garant voor een gevarieerd en uitdagend aanbod. Het aanbod wordt tevens uitgebreid met een uitgelezen retrospectief programma in het prestigieuze Filmmuseum. Hieronder vinden jullie de spot van het festival.

Ik ben onder de indruk en ik juich het initiatief toe. Hopelijk kan ik genoeg tijd vrijmaken om die grensverleggende pareltjes te bewonderen, en mocht dit al het geval zijn, kunnen jullie van mij de komende dagen zeker een aantal filmbesprekingen verwachten op De Ultieme FilmBlog.01

Wedstrijd 28 Weeks Later

“28 Days Later was een naar de keel grijpende, bloedstollende horrorthriller waar je verbijsterd naar zat te kijken. Met 28 Weeks Later bereikt de spanning een zo mogelijk nog ondraaglijker hoogte. Zet je schrap voor de ijzingwekkende klasse van 28 Weeks Later!

Dvd-release op 19 maart 2008.”

Maak kans op een van de vijf dvd’s van “28 Weeks Later” ter waarde van 21,95 euro door een originele comment na te laten op deze post waarom precies jij deze dvd zou willen ontvangen … De origineelste 5 commentatoren zullen na ‘t festival gecontacteerd worden via het hier opgegeven emailadres. Er zijn echter ook 25 troostprijzen te winnen! Laat jullie dus gaan en schrijf er op los …

Gratis Tickets !

Wij hebben 5 duotickets (inclusief een festival affiche) voor de volgende films: Dolina (08.03 > 18:00), Slow Mirror (08.03 > 22:00 & 09.03 > 18:00) and Midori: The Girl in the Freakshow (09.03 > 20:00). Om deel te nemen volstaat het ons voor vrijdagmiddag een verlanglijstje te posten in de comments met drie ongewone, eigenzinnige en vreemde films die jullie graag tijdens het volgende Offscreen Film Festival vertoond hadden gezien.

1 Comment

  1. Offscreen

    Wij hebben 5 duotickets (inclusief een festival affiche) voor de volgende films: Dolina (08.03 > 18:00), Slow Mirror (08.03 > 22:00 & 09.03 > 18:00) and Midori: The Girl in the Freakshow (09.03 > 20:00). Om deel te nemen volstaat het ons voor vrijdagmiddag een verlanglijstje te posten in de comments met drie ongewone, eigenzinnige en vreemde films die jullie graag tijdens het volgende Offscreen Film Festival vertoond hadden gezien.

    ps: uw lijst en mening is natuurlijk ook steeds welkom na deze datum!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *