Not so hottie anymore …

03

De tijd van de (al dan niet echte) blondines is voorbij, of toch van slecht acterende blondines. Nadat Madonna van het scherm werd weggelachen, was het de beurt aan Jessica Simpson die met haar halve Working Girl (1988) remake, Blonde Ambition (2007), alle records brak van slechtste box-office ooit. Haar film werd op de premièredag door slechts 48 Amerikanen bekeken en had een omzet van 267 euro. Ik moet er ook bij vertellen dat slechts 8 filmzalen de film wilden uitbrengen, uit vrees dat ze hiermee teveel verlies zouden lijden. De recette in de States bleef hangen op $6’422. De opbrengt wereldwijd was minder dan 1 miljoen dollar en dat is voor een film met een productiebudget van 60 miljoen dollar een ware ramp. Veel mensen hebben hiermee serieus hun broek gescheurd, en maar goed ook, want hadden ze deze filmblog gelezen hadden ze beter geweten.

In Blonde Ambition zien we een jonge vrouw (Simpson) die uit een klein dorpje verhuist naar New York. Ze heeft in het begin veel moeite met aanpassen. Maar zodra ze eenmaal door heeft hoe het systeem werkt, weet ze zich op te werken tot een belangrijke zakenvrouw. Hier hebben jullie de trailer…of wat er zou moeten voor doorgaan.

Maar ook hotelerfgename Paris Hilton zal teleurstellende weken tegemoet gaan want haar The Hottie and the Nottie (2008) heeft op de premièredag in de Verenigde Staten slechts zesduizend euro opgebracht in 111 zalen, meldt het Amerikaanse tijdschrift People. Dat is ruwweg 4 bezoekers per zaal per vertoning! Ook deze film zal zwaar tegenvallen voor de geldschieters … die beter ook deze filmblog hadden gelezen. Als je een film wil zien waar zowat alle acteerprestaties zuigen als geen ander, dit is jullie film. Soms valt een film best mee als je een bioscoop binnenwandelt met extreem lage verwachtingen, maar deze film zou er wel eens in slagen om zelfs onder deze lage verwachtingen uit te komen.

De promotietour van drie weken door de 26-jarige blondine heeft daarmee niet het gewenste resultaat opgeleverd. Paris bestormde de rode lopers van het Sundance filmfestival om aandacht te vestigen op haar film en studenten van Harvard kregen in aanwezigheid van de blondine een voorproefje van de romantische komedie. Verder ging ze langs bij de talkshow van David Letterman en TRL van MTV om de film te pluggen. De film komt bij ons uit op 25 juni 2008, maar wie ligt daar nu van wakker?

Update 18/02/2008: Paris Hilton is er ondertussen in geslaagd om met haar laatste film de 1e plaats te bekleden in de Bottom Chart op Imdb. De film haalt momenteel 1.1 op 10 en wordt ondertussen door een slordige 4000 bezoekers uitgespuwd als waardeloos. En dit is trouwens niet de enige Paris Hilton film die aan de bodem van de lijst bengelen. Ik denk dan nog maar aan Pledge This! (2006) (1.9/10), The Hillz (2004) (1.7/10), Bottoms Up (2006) (1.9/10) en Nine Lives (2002) (2.3/10). Way to go, Paris!

***Related Posts***
28/12/2007: Pretty Woman Jessica Simpson
09/11/2007: The Hottie and the Nottie met Paris Hilton

2 Comments

  1. Agnus

    je zou denken dat zo’n mens het dan voor bekeken houdt, maar wat zie ik, Paris is binnenkort te zien in ‘The Genetic Opera’. Hoeveel geld moeten die studiobazen verliezen alvorens ze tot inzichten komen dat Paris geen actrice is.

    Reply
  2. Frank

    airhead meets airhead. Wat geldschieters in haar zijn mag mij vooralsnog een raadsel blijven. Ik denk dat als ze in porno zou beginnen ze dan véél méér kans maakt om ‘bekeken’ te worden. Maar ik denk dat zelfs daar tegenwoordig ‘talent’ voor vereist is !!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *