Thomas Jane in Run van John McTiernan

John McTiernan (Die Hard, Predator, The Hunt For Red October) heeft 4 maanden achter de tralies gezeten, maar is nu klaar om opnieuw het beste van zichzelf te geven, en begint met Run (2008), een snelle-actie-thriller met een bescheiden budget (een slordige 35 miljoen dollar).

In de hoofdrol zien we Karl Urban (The Bourne Supremacy) en Thomas Jane. Het is Coming Soon die ons verheugt met het nieuws: The wide spaces of Argentina are appropriate for Run, which has an American Interpol agent happening upon a conspiracy during a thrills-and-spills high-speed pursuit across the country.

“This is an unrelenting action-thriller in true McTiernan style, creating acrobatic mayhem in exotic locales,” said Hamilton. “BMW has come onboard to provide the cars, and Roush Performance is designing a Super Mustang for the film, setting up what will be a spectacular vehicle stunt-action chase movie,” he added.

“This is an exciting thriller, which just happens to unravel as cars chase each other at over 120 mph,” said Pierce.

Ik ben nooit een grote fan geweest van Gone in Sixty Seconds, en nog minder van The Fast and the Furious, maar ik zie wel het potentieel van een film met snelle wagens. Het zijn voornamelijk de 3 Bourne-films die mij dit inzicht hebben gegeven. Mits een efficiënte en slimme regie, realistische stunts en een dosering van het aantal car-chases, is het mogelijk om een geslaagde actie-thriller uit te werken. John McTiernan heeft eerder bewezen dat hij in staat is van het beste wat Hollywood te bieden heeft op gebied van actie. De scenarist van dienst is Jonah Loop. Hij heeft spijtig genoeg geen beetje ervaring in het schrijven van langspeelfilms, maar is wel al een tijdje actief in het departement van visuele effecten voor tal van actiefilms (Transporter 2, Collateral). Enfin, het is in ieder geval een film die heel wat ‘tuning’ fans zal aanspreken. Zeker met het ontwerp van een “Super Mustang”.

Het is trouwens ook al een tijdje dat ik Thomas Jane aan het werk zag. Op 19 maart komt The Mist (2008) bij ons uit, maar zelf zie ik de acteur liever in een stevige actieprent. Benieuwd wat hij ervan zal bakken. De acteur groeit in ieder geval in zijn acteren.

Zijn jullie klaar voor een adrenalyne kick met snelle wagens?

3 Comments

 1. kons

  De derde FaF was een ntzettend magere film. Mooie auto’s, maar tenenkrommende dialogen, abominabel acteerwerk en een slecht ongeloofwaardig verhaal dat totaal niet weet te boeien. Auto’s en de stunts zijn wel mooi, maar beter als er ook nog een verhaal te rapen valt.

  Reply
 2. mich

  Tom Jane is ne goejen acteur,
  zeker in Stander

  Reply
 3. arjen

  spijtig dat Thomas niet gecast werd in Punisher , maar wel die kerel uit ‘Rome’. Hij heeft iets weg van Christopher Lambert, de acteur uit Highlander.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *