Shutter van Masayuki Ochiai

poster-shutter 300

Shutter (2008) is een remake van de zeer verdienstelijke en efficiënte Thaise horrorprent Shutter (2004). In de regel zijn remakes van Aziatische horrorfilms meestal teleurstellend. Laten we dus hopen dat regisseur Masayuki Ochiai het met deze film iets beter aanpakt. Maar voor diegene die het verhaal niet kennen, niet vies zijn van ondertitels én in de buurt wonen van een degelijke videotheek, raad ik toch de originele film aan. De poster van de remake ziet er in ieder geval veelbelovend uit, en dat is al een goed begin. Doet me een beetje denken aan de Pathology poster.

Hoewel …”from executie producers of” … is dat ook al een verkoopsargument. Straks nog “from First Assistant Director of” , “From Director of Photograpy from” … Onzin natuurlijk. Een executive producer is een co-producer die aanbevelingen geeft aan de regisseur, maar het is en blijft de regisseur die de knopen doorhakt en daarvoor de verantwoordelijkheid neemt.

Korte inhoud: Benjamin Shaw (Joshua Jackson) en Nicky (Rachael Taylor), een jong Amerikaans koppel, reizen voor hun huwelijksreis af naar Tokio. De reis wordt al snel een nachtmerrie wanneer ze op de foto’s die ze maken geestachtige verschijningen waarnemen. Verschijningen die na een tijdje niet alleen op de foto’s te zien zijn.

Joshua Jackson zullen de meesten van jullie nog kennen van “Dawson’s Creek” en Rachael Taylor is die véél te knappe blonde wetenschapper uit Transformers (2007). Verder zien we nog de “Nip/Tuck” acteur John Hensley, de “Heroes” acteur James Kyson Lee en David Denman uit de serie “The Office”. Verwacht echter geen gore-horror film maar eerder een lauwe PG13 versie met een verzameling van schrikmomenten op een gepaste sounddesign. De trailer ruikt naar een standaard-formule-asian-horror-prent. Tot hiertoe is er nog geen releasedatum voor België … afwachten. Hieronder vinden jullie de trailer.

2 Comments

 1. Miiki

  zalige film. Shutter deed mij ook het meest denken aan Ju-on: The Grudge. Behoorlijke schrikmomenten en zeer enge sfeer.
  Waarom hier een remake op maken, vooral als je deze al zo eng vond. De remake zal alleen maar in herhaling vallen en in het geval het een amerikaanse remake zou zijn, wordt het ongetwijfeld de zoveelste ‘hollywood goes asian horror dissapointment’.
  Ik heb er in ieder geval genoeg van gekregen.

  Reply
 2. maffioza

  Shutter is niet meer dan een mediocere recyclagefilm, maar dan konden we al raden nadat de studio de beslissing nam om geen persvisie toe te laten.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *