The Wolfman voor Joe Johnston

Het gebeurt niet alle dagen dat een videoclipmaker / beginnend filmregisseur, een miljoenen dollar project met een sterren-cast de rug toekeert, maar dit overkwam gisteren The Wolfman (2009). Precieze details kennen we niet maar wel is duidelijk dat de 49-jarige regisseur Mark Romanek (One Hour Photo) niet tevreden was met het budget. Blijkbaar kon hij voor dit geld de vooropgestelde film niet maken. Alstublieft! En dit terwijl onze Erik Van Looy – die evenveel talent en ervaring heeft als Romanek – er maar niet in slaagt een Hollywoodfilm te maken met ¼ van dit budget en het nu moet stellen met een Vlaamse filmproductie met een Bart De Pauw die in zijn nek staat te blazen. Nu ja, als deze even knap zal zijn als De Zaak Alzheimer hebben wij zeker niet klagen.

the_wolfman_2010_poster.jpg

De acteurs, Benicio Del Toro, Anthony Hopkins en Emily Blunt, blijven wel aan boord. Universal zal volgens mij wel snel een talentvolle regisseur aan de haak slaan voor deze horrorprent met een productiebudget van 85 miljoen dollar en15 miljoen dollar in taxshelter (omdat er gedraaid wordt in Groot-Brittannië). Het scenario is trouwens ook niet van om het even wie. Andrew Kevin Walker (Se7en, Sleepy Hollow) heeft het script geschreven. Kevin Walker wou eerder met deze film zijn regiedebuut maken, maar dit is om onduidelijke redenen niet verwezenlijkt. Het zou in deze omstandigheden misschien wel een uitgelezen kans zijn voor de scenarist om nog eens zijn kandidatuur te stellen.

Korte inhoud: Als zijn broer sterft, keert Larry Talbot (Del Toro) vanuit Amerika terug naar Wales naar het huis van zijn familie. Tijdens een bezoek aan een zigeunerkamp wordt hij aangevallen door een weerwolf. Larry doodt de weerwolf maar wordt tijdens het gevecht gebeten.

Als de regisseur vertrokken is omwille van creatieve meningsverschillen, more power to him. Maar als het enkel een budgettaire kwestie was, vind ik dat toch maar zielig. Er bestaan altijd oplossingen, zeker wanneer je goed ondersteund wordt door capabele en integere producenten die weten hoe ze een dollarcent in vier moeten bijten. Maar 100 miljoen is toch wel een smak geld. Met dit budget maak je gemakkelijk 4 Underworld (2003) films, en daarin zaten ook heel wat overtuigende wolven. Hopelijk verspeelt de regisseur hiermee geen grote kans op een mogelijke doorbraak, want veel films heeft de man niet in voorbereiding en veel meer dan een geslaagde debuutfilm heeft hij tot nu toe niet gemaakt.

En als we de laatste berichten mogen geloven zijn er al een paar namen bekend van mogelijke regisseurs. Zo komen Breck Eisner (Sahara) en Matt Reeves (regisseur van het shaky Cloverfield) in aanmerking, maar ook de overroepen Brett Ratner. Ik weet niet wat jullie denken, maar na het lezen van deze drie namen denk ik dat The Wolfman ten dode is opgeschreven.

Korte inhoud: De regie van Wolfman komt toe aan Joe Johnston. Een klote regisseur die eerder misbaksels als Jumanji, Jurassic Park III en Hidalgo maakte zal zich nu vergrijpen aan de weerwolf-remake. Hierboven schreef ik nog – met heel wat teleursteling – dat de remake misschien in de handen van Brett Ratner zou vallen, maar dit nieuws is misschien nog erger. Ik had nog gehoopt op Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile) of James Mangold (Walk The Line, 3:10 To Yuma). Johnston is een filmmaker die verzot is op avonturenfilms, iets wat de remake van The Wolfman niet zou mogen zijn. Your thoughts?

***Related Posts***
22/10/2009: The Wolfman trailer
23/03/2008: The Wolfman pics
17/03/2006: Del Toro is The Wolfman

3 Comments

 1. JJ

  had het nog kunnen denken toen ik hoorde dat de regisseur Romanek het voor bekeken hield . Brett Ratner heeft X-men 3 om zeep geholpen . Hadden beter de regisseur van ’28 days later’ aangesproken .

  Reply
 2. philip

  ratner is een popcorn-regisseur. verzot op mooie beelden, maar vraag hem niet om al te diep te graven in karakterontwikkeling. X-men 3 vond ik nog zo slecht niet vergelen met de vorige twee films. Wat deze film betreft met deze cast hadden ze beter iemand anders aangesproken.

  Reply
 3. Gregg45

  Ik vond Jurassic Park III nog meevallen, was natuurlijk niet van het niveau van Spielberg, maar toch behoorlijke actie.
  Zelf had ik liever Guillermo Del Toro willen zien in deze verfilming. Darabont had ook wel leuk geweest.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *