A Nightmare on Elm Street zonder Robert Englund

Nadat Rob Zombie had bewezen, met zijn versie van Halloween (2007), dat er geen heil valt te rapen in het maken van een remake van een cult horror film, komt Michael Bay op de voorgrond met plannen voor een remake van A Nightmare on Elm Street (1984) met zijn productiehuis Platinum Dunes (ook nog bekend als “The Butchers of Classic Horror Movies”). Er wordt op Imdb ook melding gemaakt van een A Nightmare On Elm Street prequel (2008), maar ik ben niet zeker of dit iets van doen heeft met de Michael Bay productie. Het is Variety die het slechte nieuws kwam brengen:

Platinum Dunes partners Michael Bay, Brad Fuller and Andrew Form have been set by New Line to relaunch the movie series centered on the iconic killer, who haunts the dreams of teenagers and kills them in their sleep. The trio will create a new franchise based on Wes Craven’s 1984 film A Nightmare on Elm Street. Originally played by Robert Englund, the Krueger character haunted nine films and two TV series in what was New Line’s most lucrative franchise until The Lord of the Rings.

Korte inhoud: Tina rent door een tunnel een ketelhuis in en wordt achtervolgd door een verminkte man met een bruine hoed op en messen aan de vingers van zijn rechterhand. Net voordat ze aan flarden gesneden wordt, doet ze haar ogen open en is ze weer wakker. Dat haar nachthemd scheuren vertoont, maakt haar nog niet echt bang. Maar als ze dan hoort dat haar beste vriendin Nancy over exact dezelfde man heeft gedroomd, beginnen de zenuwen toch op te spelen. Is ze nog wel veilig in haar dromen?

Great! En dit net nadat Michael Bay eerst nog Friday the 13th (2009) wou aanpakken. Drie problemen hierbij: (1) Waarom een remake. De oorspronkelijke films blijven beter dan de remakes (cf. Halloween, The Texas Chainsaw Massacre, The Amityville Horror, The Omen, The Hitcher, …). (2) De mannen van Platinum Dunes staan garant voor miskleunen. (3) Deze film zal belanden in de handen van een videoclip-maker of iemand zonder enige vorm van regie-ervaring.

Wel een beetje erg voor de horrorfans dat Leatherface, Jason Voorhees en nu ook Freddy Krueger eigendom zijn van Michel Bay. Het enige goede nieuws is dat de film nog wel een tijdje in de koelkast zal belanden tot de scenaristen-staking zo goed als achter de rug is. Dat Friday the 13th een remake krijgt, tot daar toe. Die eerste film is voor een groot stuk verouderd. Hoewel er eigenlijk niet veel “verhaal” te rapen valt, denk ik dat ze met een remake misschien wel eens nieuwe dingen kunnen uitspitten. Maar A Nightmare On Elm Street remake is dwaas. Die film heeft nog niets van zijn pluimen verloren. Bekijk deze maar eens in een duister kamertje met een aangepast surround-systeem. You won’t fall asleep after that! Wat vinden jullie trouwens van het nieuws?

Update 31/01/2008: Goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ze nog steeds van plan zijn om A Nightmare on Elm Street te rebooten, maar het goede nieuws is dat volgens Movie Hole acteur Robert Englund, die jarenlang Freddy Krueger heeft vertolkt, ook zal benaderd worden voor de hoofdrol in het filmproject. Kijk eens aan. In principe kan men dan niet meer spreken van een “reboot” maar eigenlijk van een nieuwe sequel.

Update 05/02/2008: Acteur Robert Englund, die de rol van horroricoon Freddy Krueger vertolkte in alle Nightmare on Elmstreet-films, doet niet mee aan de remake die in de maak is. Dat meldt het Britse filmblad Empire dinsdag op haar website. “Daar ben ik echt te oud voor”, stelt de acteur. “Het moet geen Freddy worden die het opneemt tegen Viagra.” De 60-jarige Englund zou het wel leuk vinden om een kleine cameorol te spelen in de film.

***Related Posts***
30/10/2010: A Nightmare on Elm Street (2010) review
29/09/2009: A Nightmare on Elm Street teaser trailer
20/03/2009: Friday the 13th filmbespreking
03/10/2007: Friday the 13th ondergaat Bay-touch
19/03/2006: Jordana Brewster in Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers
27/04/2005: The Birds krijgt een Bay-touch

13 Comments

 1. Miiki

  Het kan niet slechter zijn dan Freddy’s Dead !
  Hopelijk wordt Englund gecast in de film.

  Reply
 2. arjen

  Robert Englund moeten ze casten als Krueger, ook al was ‘Freddy’s Dead’ een afschuwelijk slechte film. Englund is Krueger – punt

  Mochten ze dan toch kiezen voor een nieuwe cast dan denk ik meteen aan Ben Foster. Hoewel Foster waarschijnlijk iets te jong is.

  Reply
 3. ghostrider

  ik vond texas chainsaw remake heel goed the omen vond ik zeer slechte horror en die andere remakes ook ik heb wel niet de originele gezien van hitcher amity ville en omen mss moet ik die maar eens zien.

  Reply
 4. Dale Cooper

  Michael Bay laat deze film jammergenoeg afslachten door een stelletje talentloze amateuristische jonge honden. Een evt. prequel zou nog wel logisch zijn, maar een remake van deel 1 (de beste in de reeks samen met deel 2) ??
  Overigens ben ik het niet echt eens met je mening over de Halloween remake Dave, ik moet zeggen dat ik ‘m zelfs beter vond dan ik had verwacht, Rob Zombie heeft in ieder geval nog talent en ambities, iets wat ik vaak mis bij beginnende regisseurs.

  Reply
 5. Mike's Webs

  Het verknallen van horrorklassiekers is de nachtmerrie van iedere filmliefhebber.

  Reply
 6. caligula

  spijtig, maar wel te begrijpen. De acteur is niet meer van de jongsten. Benieuwd of ze Ben Foster zullen casten die inderdaad wel wat jong is voor de rol van Freddy Krueger.

  Reply
 7. domilucci

  Wel erg dat ze die ook gaan remaken,en dan nog zonder Englund.Hadden er dan beter een soort prequel van gemaakt.Nuja, dat hebben ze ook met Hannibal Lecter geprobeerd en dat was ook maar een mager beestje…

  Reply
 8. Onur

  ik ben egt fan van deze film

  Reply
 9. evalina

  ik vindt het jammer dat hij er niet ernin zit.ik berijgt het wel dat hij dat ze oud voelt.

  Reply
 10. Michal

  Hij deed het toch ook in Freddy Vs Jason Heel goed en je kan zn leeftijd echt niet opmerken in die films hij heeft een masker op dus eigelijk zie ik het probleem niet.

  Reply
 11. Black Identity

  Ik vind Nightmare on Elmstreet zonder Robert Englund geen Nightmare on Elmstreet. Ik heb alle delen gezien en vond ze vroeger super eng, ik denk nu nog steeds

  Reply
 12. REMY

  Ik vind het gewoon niet kunnen dat er remakes worden gemaakt, na al die mislukkingen. Waarschijnlijk kunnen we ons binnenkort verwachten aan een remaken van Hellraiser.

  Reply
 13. Celisco

  Jammer dat Englund de rol niet vertolkt maar hij heeft zijn zegen gegeven dus dat is ook goed voor mij 🙂
  Persoonlijk vind ik de stem van de nieuwe Krueger wel creepier 😛

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.