Machete van Robert Rodriguez

machete poster

Van mij mogen ze nog meer Grindhouse films maken. Ik was zelf verzot op Planet Terror (2007) alsook de trailers. Death Proof (2007) van Quentin Tarantinowas ok maar ik was er niet zo ondersteboven van. Een paar dagen geleden heb ik een bericht geplaatst over Rob Zombie die met het idee speelt om zijn ‘filmtrailer’ om te dopen tot de film Werewolf Woman of the SS.

Nu wil Robert Rodriguez ook zijn trailer naar het witte doek brengen. De poster van Machete (2008) ziet er in ieder geval bangelijk uit.

Korte inhoud:Federale Machete (Danny Trejo) is een talentvolle huurdoder die de taak krijgt om een senator om te brengen. Maar net wanneer hij het fatale shot wil afvuren merkt hij dat hij zelf een doelwit is, en sat hij in een valstrik is beland. Hij overleeft nauwelijks het sniper-shot en maakt zich klaar voor een vendetta tegen zijn werkgevers. Hij krijgt hiervoor de hulp van een priester die zweert bij niet-geweldadige interventies.

Ik hoop dat Rodriguez toch een scenarist aan de haak heeft kunnen slaan die niet aan het staken is. Deze Grindhouse-film is in ieder geval veelbelovend. Trejo had eerder al een gelijkaardige rol in Desperado (1995). Ik hoop in ieder geval dat deze exploitation film ooit het daglicht zal zien, want net zoals de Rob Zombie film is het vooral een project die het moet hebben van zijn looks – gezien ze inhoudelijk niets voorstellen. Ja, er zit wel een knipoog in naar de moord op JFK, en wat referenties naar exploitation films uit de jaren ’70 en ’80, maar de rest is pure popcorn met extra veel suiker. Wat vinden jullie trouwens van de poster? Wie staat nu al te kweilen om de film te zien?

*** Machete trailer ***

***Related Post***
29/12/2007: Rob Zombie interesse in Werewolf Woman of the SS

8 Comments

 1. matthys

  benieuwd of ze de B-film kwaliteit zullen behouden, of naast Trejo ook een pak Hollywoodsterren zullen aantrekken. Trailer komt een beetje traag op gang, maar nadien ziet alles er dik vet uit.

  Reply
 2. pedro

  niet dat ik kwijl, maar toch een beetje mondhoek schuim. Trejo vind ik geweldig.
  Rodriguez is trouw aan zijn cast dus misschien duikt Mickey Rourke wel op in deze film als bas-ass. Zou leuk zijn.

  Reply
 3. VINCO

  Mickey Rourke was niet zo overtuigend als “bad-ass” in Get Carter , dacht trouwens dat het de bedoeling was om het grindhouse-style te houden . De cast in de trailer lijkt me in dat geval wel werken .

  Reply
 4. johan

  trejo is inderdaad altijd wel vet in bad-ass bijrollen! maar ik zag laatst valley of angels (waar hij meer screentime krijgt) en verbaasde me erover hoe waanzinnig slecht hij acteerde.

  Reply
 5. pedro

  @ Johan : was dan ook wel een half studentenfilmpje van iemand die geen talet heeft om acteurs te regisseren, laat staan een film te regisseren. Geef de camera aan een amateur-regisseur en laat hem Nicole Kidman in beeld zetten en je zal zien hoe slecht de vertolkingen kunnen zijn ten gevolge van slechte regie-aanwijzingen, slechte kadrages,…

  Reply
 6. Kenneth

  Can’t fucking wait!

  Reply
 7. Onur

  ik kan egt niet w8ten wanner die film uit is

  Reply
 8. chilly

  yo dit is een neptrailer, de film bestaat niet en hoort tusse de films Death Proof en Planet Terror in….

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *