Heath Ledger dood op 28-jarige leeftijd

Ik ben echt wel spraakloos, geschokt en snap hier helemaal niets van, maar volgens MSNBC is Heath Ledger, bekend omwille van zijn vertolking in Brokeback Mountain (2005), The Four Feathers, Lords of Dogtown, The Brothers Grimm, The Patriot, Ned Kelly, Monster’s Ball, A Knight’s Tale, dood aangetroffen in zijn woonst in Manhattan in de Soho buurt. De doodsoorzaak zou te maken hebben met een overdosis slaappillen.

Heath Ledger was found dead Tuesday at a downtown Manhattan residence in a possible drug-related death, police said. He was 28. According to WNBC, Ledger was found with pills strewn all around him.

NYPD spokesman Paul Browne said Ledger had an appointment for a massage at the Manhattan apartment believed to be his home. The housekeeper who went to let Ledger know the masseuse was there found him dead at 3:26 p.m. ET.

De doodsoorzaak is nog niet officieel bekend. De politie vermoedde aanvankelijk een overdosis drugs, omdat er in de buurt van het bed van de Australische acteur pillen werden aangetroffen. Het zou echter gaan om slaappillen, meldt de politie nu.

Ledger werd gevonden door een conciërge die hem kwam wekken voor een afspraak met een masseuse. Hij lag naakt op bed, met zijn gezicht naar beneden. Er werd geen zelfmoordbriefje gevonden, maar wel is bekend dat Heath een drugprobleem had, en moeite had om clean te blijven. Zijn enige lichtpunt was zijn tweejarige dochter Matilda die hij kreeg na zijn verloving met Michelle Williams. Vorig jaar gingen Heath en Michelle uit elkaar.

Als er meer nieuws is ga ik deze post wel updaten, maar het is erg om zo iemand te zien verdwijnen. Heath is binnenkort te zien als The Joker in de nieuwe The Dark Knight (2008) van Christopher Nolan, een rol die hem fysiek heel wat heeft uitgeput. Hij had tevens de hoofdrol in Terry Gilliam’s nieuwste film The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009).

Op de poster van The Dark Knight staat Heath als The Joker die een glimlach met lippenstift op een matglas tekent. De tag van de poster luidt: “Why so serious?” De Joker zelf staat symbool voor chaos . Het ziet er naar uit dat we nu elke zin uit zijn mond zullen interpreteren op een andere manier… Het is mijn overtuiging dat heel wat Batman-fans de nieuwe The Dark Knight zouden willen inruilen voor het voortbestaan van Heath. Spijtig genoeg zal dit nu ook zijn invloed hebben op de film die waarschijnlijk de grootste hype zal worden, ook voor mensen die nog nooit een comic in hun pollen hebben gehad. Hopelijk roepen ze allemaal niet te hard dat ze de magie van deze film teniet doen. De toekomst zal het uitwijzen.

Update 23/01/2008 18u20: Er doen meer geruchten de ronde dan feiten. De autoptie van het lichaam zal nog minstens een week duren en dan pas kunnen we een medische zekerheid hebben of Heath gestorven is aan een overdosis slaapspillen en stierf aan de gevolgen van een ernstige longontsteking. Heath had eerder al te kennen gegeven dat hij problemen had om de slaap te vatten. Indien men dus slaappillen vond, zou dit geen verrassing zijn. Het heeft er volgens de NYPD alle schijn van dat het ging om een tragisch ongeval. De familie van Ledger gaf de volgende persmededeling:

“We, Heath’s family, can confirm the very tragic, untimely and accidental passing of our dearly loved son, brother and doting father of Matilda,” Ledger’s father Kim told reporters. “He was found peacefully asleep in his New York apartment by his housekeeper at 3:30 p.m. U.S. time.”

Kim Ledger denkt terug aan haar zoon als iemand “down to earth, generous, kindhearted, life-loving, unselfish individual, who was extremely inspirational to those who knew him. Heath has touched so many people on so many different levels during his short life but few had the pleasure of truly knowing him. Please now respect our family’s need to grieve and come to terms with our loss privately.” Hier vinden jullie tevens de video.

Zijn ex en tegenspeelster in Brokeback Mountain, Michelle Williams zei “devasted” te zijn na het horen van het nieuws. Hier hebben jullie tevens een recente photo gallery van de acteur en dit is de meest recente foto van hem.

Update 24/01/2008: De plotselinge dood van acteur Heath Ledger brengt de nieuwe film van regisseur Terry Gilliam, The Imaginarium of Doctor Parnassus, in de problemen. Opnames voor de film in Londen waren afgelopen weekend afgerond, en het productieteam zou volgende week in Vancouver beginnen met blue-screen opnames. Aangezien Ledger een van de grootste namen in de cast was (zijn deelname zorgde mede voor grote delen van de financiering) is het wachten op een mededeling van de producers over hoe ze met de dood van Ledger om zullen gaan. The Imaginarium of Doctor Parnassus vertelt over een rondreizende show die in het moderne Londen het publiek weet te betoveren met een magische spiegel. Christopher Plummer speelt de rol van Doctor Parnassus, Ledger zou te zien zijn als mysterieuze buitenstaander die de groep vergezelt.

Update 06/02/2008: Heath Ledger is overleden aan een ongelukkige combinatie van medicijnen die hij kreeg voorgeschreven, zo heeft een medische onderzoeker van New York meegedeeld. De doodsoorzaak was volgens een woordvoerster “acute intoxication by the combined effects of oxycodone, hydrocodone, diazepam, temazepam, alprazolam and doxylamine”. Van Ledger was bekend dat hij door de zware rol van The Joker in The Dark Knight slaapproblemen had gekregen, en medicijnen nam tegen slapeloosheid en angstaanvallen. De vader van de acteur liet in een reactie weten: “While no medications were taken in excess, we learned today the combination of doctor-prescribed drugs proved lethal for our boy. Heath’s accidental death serves as a caution to the hidden dangers of combining prescription medication, even at low dosage.”

Rest in Peace, Heath, God bless you, your child, your family, your friends and all the fans in mourning right now.

***Related Post***
01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking

21 Comments

 1. Stefaan

  Ik geloofde het nieuws in eerste instantie niet toen ik er vanmorgen over las in De Standaard. Pas nadat ook het radionieuws met dezelfde mededeling kwam, begon het tot me door te dringen en was ik behoorlijk geschokt door dit voorval.
  Rest in peace, Heath!

  Reply
 2. karen

  Ik ben er ook niet goed van, echt om stil van te worden

  Reply
 3. Gvo

  Las het gisteravond laat op teletekst, kon het niet geloven. Zo jong…

  Reply
 4. miiki

  toen ik het eerst hoorde dacht ik dat het om een zieke marketingtruuk was voor de nieuwe Batman. Erg gewoon. Heath was nog maar aan het begin van zijn nu al succesvolle acteercarrière.
  RIP Heath.

  Reply
 5. pedro

  dat is gewoon fuck-up! Benieuwd of ze hem volgend jaar zullen nomineren voor beste acteur in een bijrol bij de oscars voor The dark knight.

  R.I.P. heath!

  Reply
 6. alice

  en een trut als Lindsay Lohan gaat in en uit rehab en blijft films maken terwijl één van de beste acteurs die Hollywood had iets teveel slaappillen slikt na een complete uitputting en BAM, dood.

  Tragisch, tragisch, tragisch !

  Reply
 7. konstantine

  Ik vraag mij af of hij al bepaalde scènes had gedraaid met Terry Gilliam voor The Imaginarium of Doctor Parnassus. The Dark Knight mogen ze nu in ieder geval opdragen aan hem.

  Reply
 8. Bavada

  15 jaar nadat Brandon ‘The Crow’ Lee ook met een witgeschminkt smoeltje en eveneens op 28-jarige leeftijd het hoekje omging weer een opgemaakte jonge held die er vroegtijdig het bijltje bij neerlegt…

  No fair.

  Reply
 9. Ral

  Misschien is er wel meer aan de hand dan een overdosis aan pillen…

  Reply
 10. vinco

  Weinig hollywood nieuws dat zo hard aankomt… Dit is een van de eerste keren dat het overlijden van een hollywoodster mij zo raakt.
  Hoe dan ook, dit lijkt dus geen zelfmoord te zijn, maar een zwaar ongeluk.

  Reply
 11. matthys

  Nog maar een paar dagen gelden de foto’s gezien (zie link) van Heath Ledger in de Terry Gilliam film.

  Requisce In Pacem.

  Reply
 12. Sander

  afschuwelijk

  ik ben opgegroeid met zijn films. goede herinneringen aan Knight’s Tale in de cinema

  het zal raar zijn hem in Dark Knight bezig te zien. afschuwelijk spijtig dat we zijn toekomstig werk zijn ontnomen

  he’ll be missed, but atleast he’s in a better place now

  Reply
 13. Joke

  Dit kan ik nauwelijks vatten. Volgens geruchten zou dit ook te maken zijn met de breuk met Michelle Williams. Worden die acteurs dan niet opgevolgd door een psychiater, of zo? Verschrikkelijk gewoon.

  Reply
 14. komeetq

  ik hoop echt dat Heath met zijn laatste rol als The Joker filmgeschiedenis zal schrijven!

  De acteur was al 6 jaar niet meer van het witte doek te slaan, en nu is hij niet meer. En dat allemaal wanneer iedereen zich klaar maakt voor de oscars. Hij was niet mijn favoriete acteur, maar was wel iemand die ik enorm respecteerde. Ik treur niet zo vaak voor Hollywoodsterren, maar hier ben ik toch serieus van mijn melk.

  Reply
 15. TTC

  Doet mij denken aan het overlijden van River Phoenix indertijd. Net als velen was ook ik geschrokken van het nieuws.

  Reply
 16. mich

  zoiets zieje dus nie aankomen …

  Reply
 17. maffioza

  Da is dus nu normaal. Na Don Quichotte waar zijn hoofdacteur met rugklachten niet meer naar de set terugkeert, zien we nu dat Heath Ledger te midden van de shoot sterft. Binnenkort the making off van ‘Lost in … Doctor Parnassus’.

  Reply
 18. Mike's Webs

  Vreemd genoeg raakte dit nieuws me echt.

  Reply
 19. peer
 20. pedro

  goeie keuze. Hopelijk krijgt Johnny geen deja vu gevoel en moeten ze niet al teveel reshooten.
  Wel raar want Depp heeft 5 films in voorbereiding in 2009 en tot dusver geen enkele in 2008.

  Reply
 21. cebe

  Als een dokter je medicijnen voorschrijft, neem je die toch gewoon? Er hebt van nature uit vertrouwen in dokters. Uiteindelijk heeft hij/zij een medisch diploma en ik als patient niet.

  Dat het uiteindelijk niet om een nieuwe zelfmoord gaat is goed, maar in geen geval een opluchting.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *