Reservation Road met Joaquin Phoenix en Jennifer Connelly

John Burnham Schwartz schreef in 1998 de roman Reservation Road, die aantal jaren later werd herwerkt door Terry George tot een filmscript, aangevuld met een aantal nieuwe plotwendingen. Het resultaat hiervan is het drama Reservation Road (2007), waarin het leven van twee gezinnen geheel op zijn kop komt te staan wanneer de ene vader het zoontje van de ander per ongeluk doodrijdt en vervolgens op de vlucht slaat.

joaquin phoenix,reservation road,sean curley,elle fanning,terry george,trailer,preview,jennifer connelly,mark ruffalo,eddie alderson,dakota fanning

Korte inhoud: Leraar Ethan (Joaquin Phoenix), zijn vouw Grace (Jennifer Connelly) en hun kinderen Emma (Elle Fanning) en Josh (Sean Curley) zijn onderweg en stoppen bij een benzinestation op Reservation Road. Dan gebeurt er iets afschuwelijks waardoor Josh van hen wordt afgenomen. Iets daarvoor zijn Dwight (Mark Ruffalo) en zoontje Lucas (Eddie Alderson) zijn naar een honkbalwedstrijd geweest. Op de weg terug staat de moeder van Lucas te wachten op Reservation Road. Het ongeluk komt zo snel dat Lucas het niet ziet. Ethan is de enige getuige en Dwight rijdt in paniek door. De politie is gebeld en begint een onderzoek. Beide vaders reageren onverwacht, net zoals de zusjes Grace en Emma. De vaders worden gedwongen een van de moeilijkste keuzes in hun leven te maken.

Wat als een wild vreemde de oorzaak is dat iemand van je familie sterft? Hoelang zou het duren voordat je die persoon kan vergeven? Dit zowat de premisse van het verhaal, die volledig draait rond de thema’s van wraak en vergeving. Vader Ethan wil de man vinden die zijn zoon heeft doodgereden en hem laten boeten, zodat hij op deze manier zijn woede enigszins kwijt kan raken. Dwight zit met een ander dilemma. De schuld knaagt aan hem, maar tegelijkertijd wil hij nog altijd de held zijn zoals zijn eigen zoontje hem ziet.

De cast van de film bestaat uit een mix van gelauwerde acteurs en kindsterretjes zoals Elle Fanning die het zusje speelt van het overleden jongetje. Uit de eerste beelden is reeds op te maken dat zij dit zeer overtuigend doet en waarschijnlijk in de voetsporen zal treden van haar zusje Dakota Fanning.

Voor acteur Phoenix was het niet zo eenvoudig om een vaderrol te vertolken, gezien hij zelf geen kinderen heeft. Om zich aldus beter in te leven vroeg hij regelmatig aan regisseur George om vlak voor een scène hem uitgebreid te vertellen over hoe zijn on screen zoon Josh geboren zou zijn. George schudde de verhalen uit zijn mouw en ondertussen kon Phoenix zich goed inleven in het vaderschap en de emoties die hier bij horen. Vooral ouders zullen zich met deze film kunnen identificeren, want voor ouders is dit natuurlijk een van de ergste dingen die kunnen gebeuren. Vergeet zeker niet om een doos cleanex mee te nemen in de bioscoop, want dit lijkt me een snotter-film. En als we de eerste reviews mogen geloven is Reservation Road een prent die je niet snel uit je hoofd kan zetten. Afwachten tot 27 februari 2008.


*** Reservation Road trailer ***

2 Comments

 1. arjen

  Joaquin Phoenix met baard !!!

  Reply
 2. Rutger

  Heb net de film gezien, en moet zeggen dat het langdraadige filmen me meteen tegen is gaan staan.
  Dit samen met het slechte acteer werk van het gros van de acteurs is het naar mijn mening geen aanrader!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *