The Bank Job met Jason Statham

Gezien de vele reacties op de poster-post is hier misschien een tip van een knappe retro-poster van The Bank Job (2008) die zijn grafisme haalt uit de jaren ‘70. Neen, de deze film is geen vervolg op The Italian Job (2003) of zijn sequel The Brazilian Job (2009), maar gaat wel min of meer over hetzelfde: een overval.

The Bank Job poster

Korte inhoud: In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in London en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen waren. Moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie leken hier ook deel van uit te maken.

In de film zien we Jason Statham die niet meer is weg te branden van het witte doek in vaak lichtzinnige actie-B-films (War, Crank, Chaos, Revolver, Transporter 1 & 2, In the Name of the King,…). Dé enige “echt goeie film” van de acteur vind ik nog steeds Snatch (2000) en dat is ondertussen al 8 jaar geleden en 24 films later.

Hopelijk zal hij inzien dat hij zijn scenario’s beter zal moeten uitkiezen, of hij zal het label van B-film-acteur (cf. actiehelden: Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal,…) opgespeld krijgen voor de rest van zijn carrière. Misschien brengt zijn bloedmooie medespeelster met de smakelijke naam Saffron Burrows hem wel op andere ideeën. Zij kiest haar rollen toch iets beter.

Statham heeft iets met wagens en kijk, in deze film kruip hij in de huid van een auto-dealer met een schimmig verleden. We mogen ons dus verwachten aan heel wat typische Statham-car-chases. En gezien de look van de poster en het parcours van regisseur Roger Donaldson (The Getaway, No Way Out,…) mogen we ook een old-school-heistfilm verwachten met misschien een Britse twist. Hier in België moeten we nog wachten tot 8 augustus 2008 alvorens de film in de bioscoop zal draaien.

*** The Bank Job trailer ***

3 Comments

 1. johan

  die was toch ook niet verkeerd? snatch in in feite de hollywood versie..

  Reply
 2. Dale Cooper

  Eindelijk iemand die hetzelfde denk over Jason Statham!

  Reply
 3. Peter Reynaert

  ziet er erg 70ties uit, maar ben wel benieuwd.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.