Tom Hanks komt op voor de Oscars

Tom Hanks zou graag zien dat de 80e Oscaruitreikingen op 24 februari 2008 gewoon doorgaan en roept daarom op tot het einde van de stakingen. Hanks, zelf een van de vice-presidenten van de Academy, heeft grootse plannen voor de ceremonie. Hij doet er daarom alles aan om de Amerikaanse filmstudio’s te bewegen de onderhandelingen te hervatten, om zo een einde te maken aan de staking van scriptschrijvers in Hollywood. “De show moet doorgaan, dat is het belangrijkste van alles,” aldus Hanks.

De kans dat de Oscar-uitreikingen, in navolging van de Golden Globes ceremonie, ook worden afgeblazen, wordt met de dag groter. Tom Hanks benadrukt dat niet alleen de filmbazen, maar alle betrokkenen gedupeerd worden door de staking en dat het voor iedereen het beste zou zijn als de staking ten einde kwam. ‘Van de cateraars en timmerlieden, tot de elektriciens en technici.’

Kijk, zoals ik reeds in mijn vorige post schreef, ik heb niets tegen stakingen, zolang derden maar geen dupe worden en dat het doel van de actie niet voorbij wordt geschoten. Ik snap in de verste verte niet wat die scenaristen bezielde om het festival van de Golden Globes plat te leggen. Wat zullen ze hiermee bereiken?

Het was nutteloos, kortzichtig, en had slechts tot resultaat dat een pak mensen die NIETS te maken hebben met die scenaristen, hun job niet konden uitoefenen. Volgens Associated Press zou zelfs op die dag zomaar eventjes 80 miljoen dollar verlies zijn geleden (bloemenwinkels, hotelketens, kledingzaken,…). Laat me dat nog eens herhalen: 80 MILJOEN DOLLAR VERLIES ! Mooi zo. Nog een geluk dat al die scenaristen schatrijk zijn, gezien ze het zich kunnen veroorloven om maandenlang te staken… Ik zou anders wel willen staken tegen hebzucht, zowel van de studio’s als die van die rijke scenaristen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *