The Machine Girl van Noboru Iguchi

The Machine Girl poster

Bon, het is koud buiten en mijn verwarming werkt hier maar half en moet sebiet die gladde baan op, dus, laten we het ‘kort en heet’ houden. Wat dachten jullie van een trailer van een compleet geflipte Japanse low-budget SF/actie/horror, The Machine Girl (2008) (Kataude Mashin Gâru), in regie van Noboru Iguchi (Sukeban Boy, Cat-Eyed Boy) en een beetje een antwoord op dat ander goor exemplaar Dororo (2007).

Voor de mensen die verzot zijn op Planet Terror (2008) en The Evil Dead (1981), dit is misschien nog gortiger. En dat kon niet missen gezien de ‘speciale effecten’ verzorgd worden door Yoshihiro Nishimura die zijn talent al kon bewijzen met Meatball Machine (2005), Exte: Hair Extensions (2007) en Death Trance (2005).

Korte inhoud: Het leven van Ami (Minase Yashiro), een Japans schoolmeisje (of wat had je gedacht), wordt in brokken geslagen wanneer de Ninja-Yakuza familie haar jongere broer folteren en vermoorden en op de koop toe nog eens haar hand afkappen. Het meisje wil wraak nemen en zet hiervoor allerhande moordwapens aan haar geamputeerde handje…en andere verloren bodyparts.

Kijken naar de trailer is op eigen risico, want het bloed vloeit rijkelijk en de ledematen vliegen vrolijk in het rond! Wanneer de film bij ons vertoond zal worden is nog niet bekend, maar ik verwacht deze toch wel op het BIFFF, anders maak ik van mijn oren bij de programmatie 🙂 Het is over-the-top-manga-style om van te smullen. En voor diegene die niet zo tegen het geweld kunnen, kunnen zich misschien vergapen op de aanwezigheid van het Japanse pop-idool Asami.

***Related Post***
27/06/2008: Tokyo Gore Police van Yoshihiro Nishimura

5 Comments

 1. arjen

  Lekker overdreven, paar keer flink gelachen.
  Als ze alles met een dikke knipoog kunnen brengen dan kan deze film wel wat worden!

  Reply
 2. jimmy

  Is dit dan dit grindhouse? Ik ben wel benieuwd naar deze film.
  Wat is dat trouwens toch met die schoolmeisjes in Japanse manga en Japanse horrorfilms??

  Reply
 3. Miiki

  Kick ass trailer. Heeft wel veel weg van Planet Terror, wat trouwens een beestig goe filmpke is.

  @jimmy: kicken ze ook niet op bondage en zo van die toestanden. Waarschijnlijk meegekregen van gestoorde manga.

  Reply
 4. Harry

  There’s a follow up movie called the Hajirai Machine Girl (she’s got 2 machine guns!), it’s a blast!

  Reply
 5. ken

  there’s now a TV show on Japanese TV by director Noboru Iguchi called The Ancient Dogoo Girl
  http://www.japansugoi.com/wordpress/the-ancient-dogoo-girl-tv-show-stars-erika-yazawa/

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *