The Happening, The Dark Knight en Indy 4 poster

Drie posters van drie veelbelovende prenten. M Night Shyamalan mag de spits afbijten met zijn nieuwste film, The Happening (2008) met Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo in de hoofdrollen. Philadelphia wordt er geteisterd door een apocalyptische dreiging wat mensen er tot aandringt om helemaal gek te worden en soms zelfs zichzelf te doden. Veel mensen denken dat het een virus is, maar niemand weet zeker wat ze er van moeten denken. Ondertussen wordt een gezin gevolgd dat op de vlucht is voor deze mens-bedreigende nachtmerrie.


dark_knight pic0203

De poster ziet er als gewoonlijk heel intrigerend uit, maar dat waren de posters ook van Lady in the Water (2006) en The Village (2004), en dat waren niet meteen hoogvliegers. Laten we hopen dat Shyamalan ondertussen zijn ego heeft kunnen verteren en opnieuw die voortreffelijke verhalen vertelt van uit zijn begin-periode met films als The Sixth Sense (1999) en de comic-adaptatie Unbreakable (2000).

De tweede in het rijtje is de nieuwe affiche van The Dark Knight (2008) van Christopher Nolan, met een minimalistisch concept van een getekend gezicht van The Joker op een muur, met het Batman-logo als mond. De tag luidt: “Why So Serious?” Het is in ieder geval een poster die in de praktijk zou kunnen gezet worden door de marketing-jongens van Warner Bros. Ik herinner me nog goed hun vorige campagne voor de eerste Batman-film, waarbij ze op de verkeerslichten van de hoofdstad overal stickers van het Batman-logo hadden geplakt. Uiteraard zullen ze dit ontkennen, maar het heeft zijn doel zeker niet gemist. Ik verwacht binnenkort dus gelijkaardige Why So Serious?-tags op affiches van Dior of H&M (uiteraard met wederzijdse toestemming). Binnenkort zullen we trouwens de eerste 7 minuten zien van de film waarin we The Joker aan het werk zullen zien tijdens een bankoverval.


Raiders of the Lost ArkIndiana Jones and the Temple of DoomIndiana Jones and the Last CrusadeIndiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

De derde poster die ik in de aandacht wil brengen is deze van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) in regie van Steven Spielberg en productie van George Lucas. De affiche lijkt “gephotoshoped” te zijn van pics uit Indiana Jones and the Temple of Doom (1984). In ieder geval ligt deze wel in dezelfde lijn van de vorige films. Ik had nu toch wel verwacht dat ze het lettertype van ‘Indiana Jones’ wel een beetje zouden aanpassen voor een hedendaags publiek … of mikken ze echt op die 80’ties generatie?

***Related Posts***
05/10/2008: Indiana Jones 5 met Harrison Ford
01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking
14/02/2008: Indiana Jones 4 trailer !
23/01/2008: Heath Ledger dood op 28-jarige leeftijd
17/12/2007: 5 minuten The Dark Knight op You Tube
13/11/2007: The Dark Knight in Hong Kong
04/04/2007: Sarah Michelle Gellar als Harley Quinn?
26/01/2007: De rol van Rachel Dawes is niet meer voor Katie Holmes
12/01/2007: Jamie Foxx als Harvey “Two Face” Dent?
01/08/2006: The Dark Knight casting nieuws
21/07/2006: Heath Ledger getipt voor de rol van The Joker
08/07/2006: Batman vs Superman opnieuw op tafel
08/01/2006: Batman rivaal Harvey “Two-Face” Dent
29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker ?
22/06/2005: Geen Batman vervolg voor Katie Holmes
17/06/2005: Batman Begins filmbespreking

3 Comments

 1. speedboy

  de indiana jones 4 poster ziet er lekker stoer uit. Hopelijk is het geen copy-paste van de vorige films, en wordt het een indiana op pre-pensioen. Heeft wel iets weg van een teaser poster in plaats van de officiële filmposter.

  Reply
 2. arjen

  Blijkbaar zou het een lugubere en schokkende worden. Syamalans eerste R-rated film. Mark Wahlberg een prima acteur. Laten we maar hopen dat het beter is dan zijn laatste twee films.

  Reply
 3. johan hendrix

  Slechte kwaliteit DK teaser op http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=23944972
  ben er niet zo kapot van

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *