Speed Racer trailer

Ik kreeg de trailer van Speed Racer (2008) in mijn mailbox binnen en ja ik ben enerzijds onder de indruk. Het ziet er uit als een kleurrijke explosie van animatie en live-action op een razendsnelle muziekscore. Aan de andere kant denk ik niet dat het zo mijn ding zal worden, maar eerder voor mijn neefje van 12. De film werd geregisseerd door de makers van The Matrix trilogie, Andy en Larry Wachowski, die al een tijdje niets meer van zich lieten horen. En op de geruchtenmolen nog maar eens de kop in te drukken: neen, Larry heeft geen sex-change operatie ondergaan en zijn naam naar Lana veranderd. De Wachowski Brothers geven gewoon geen interviews, en bijgevolg vinden bepaalde tabloids ze wel uit. Het minste wat je kan zeggen is dat Larry er een extravagante levenstijl op na houdt, maar daar blijft het dan ook bij, aldus producer Joel Silver.

Speed Racer 1Speed Racer 2

© Warner Bros.

Korte inhoud: Speed Racer (Emile Hirsch) is een jongeman uit een familie die wordt gedomineerd door racen. Hij wil meedoen aan The Crucible, een race die door het hele land gaat en waarbij Speed Racer zijn broer omkwam. Alles loopt op wieltjes, totdat Speed Racer wordt benaderd door Royalton Industries, een bedrijf dat niet het beste met hem voorheeft.

Ik liep al in het begin niet echt van stapel van deze comic-adaptatie, maar na het zien van de eerste beelden denk ik wel dat deze prent een publiek zal vinden, maar een hoogvlieger zal het volgens mijn bescheiden mening niet worden. Deze film had 20 jaar geleden moeten uitkomen als antwoord op de TRON (1982). De effecten zijn ondertussen veel beter, maar wie ligt hier nog van wakker. Bij de casting treffen we Emile Hirch aan als Speed, Christina Ricci als Trixie, John Goodman als Pops Racer en Susan Sarandon als Mom Racer. Zelfs Lost acteur Matthew Fox als Racer X. Speed Racer zal het moeten hebben van een uiterst jong publiek. Spijtig dat de film niet werd toegekend aan Alfonso Cuarón (Children of Men, Y tu mamá también) die eerder werd aangesproken voor de regie. Hij had acteur Johnny Depp (44) in gedachten voor de rol van Speed. Het spreekt voor zich dat dit waarschijnlijk een totaal ander schouwspel had geweest. Wat denken jullie?

***Related Posts***
19/05/2008: Speed Racer sputter aan de startlijn
18/04/2007: Christina Ricci in Speed Racer

2 Comments

  1. arjen

    Ziet er best geinig uit , lekker cartoonish. Niet iets wat ik van de Wachowski’s had verwacht, maar ik ben benieuwd wat ze er van maken. Hopelijk wordt dit geen tweede Ultraviolet.

    Reply
  2. Babylon12

    lijkt wel een flipperkast! Maar de Wachowski’s zoeken altijd wel om iets nieuws uit te brengen…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *