Christian Bale is John Connor

Je zou denken dat een acteur als Christian Bale zijn rollen doordacht uitkiest en zich niet zomaar stort op eenderwelke actieprent. Was mijn verbazing groot toen ik het nieuws vernam via Empire dat hij betrokken zou zijn bij de 4de Terminator; Terminator Salvation (2009).

Ik ken een pak mensen die echt wel uitkijken naar deze sequel en nog een groter pak mensen die deze prent zullen vervloeken als Arnold er niet in zit, maar sinds de aanstelling van McG is mijn interesse in het project behoorlijk onderkoeld. Indien dit nieuws bevestigd zou worden – 2009 ligt nog veraf – dan zou ik opnieuw iets meer interesse vertonen. In eerste instantie was er een gerucht dat Bale gecast zou worden als de nieuwe Terminator. Dit is iets waar heftig over gediscussieerd zal worden op diverse filmfora. Ik hoop in ieder geval dat deze keuze geen smet zal werpen op de knappe carrière van de acteur, en geen tweede Shaft (2000) zal worden.


terminator_salvation_christian_bale.jpg

© Warner Bros.

In eerste instantie wist AICN te melden dat Bale de rol van John Connor zou gaan spelen. Maar nu heeft Chud gemeld dat Bale de nieuwe Terminator zal spelen (of toch een nieuwe soort van Terminator), nu Arnold Schwarzenegger niet meer beschikbaar is. En dat lijkt niet onlogisch gezien de acteur bekend staat voor zijn ijzige en enge karakters, zoals in American Psycho (2000). Maar zoals ik al eerder zei, 2009 ligt nog heel ver af. Daarentegen zullen de producers van T4 waarschijnlijk wel inzien dat Bale de in de slop geraakte Batman-franchise helemaal heeft gereanimeerd. T1 en T2 waren bangelijke films, maar T3 was toch maar een hoopje flauwekul. Terminator 4 zou wel eens een interessante film kunnen worden. Tenminste als McG het niet verknalt, wat er dik in zit.

En toch zou Bale als John Connor misschien wel een veel betere keuze geweest zijn. Een Cyborg moet eigenlijk niet al teveel acteer-ervaring hebben. Hij moet stoer en emotieloos kijken. That’s it! Daarentegen moet John alle emoties vertonen die een mens kan hebben (afschuw, wantrouwen, schrik, verliefdheid, berekend, listig, …) Bale zou met deze casting een beetje onder zijn kunnen moeten spelen. Bring on Steve Austin om de boel op stelten te zetten, zelfs Nathan Jones zou indruk kunnen maken als Terminator. Laat T4 de meest duistere actieprent worden die de filmwereld heeft gekend, en ver weg van The Sarah Connor Chronicles, die misschien een tienerpubliek kunnen behagen maar die mij vooral in slaap wiegen.

Update 02/12/2007: Volgens de laatste berichten is het duidelijk – en dat had ik al een beetje aangegeven in mijn post – zou Christian Bale de rol vertolken van John Connor.

6 Comments

 1. arjen

  Indien dit zou kloppen, daalt mijn respect voor Bale. Hij is veel beter in kleinere producties, die hij altijd wel weet op te trekken. Dergelijke films doen zijn carriere geen deugd. Kijk maar naar Johnny Depp die ooit wel geniaal was, maar nu nog maar wordt aanzien als de karrikatuur Jack Sparrow. Laten we hopen dat het niet waar is.

  Reply
 2. Miiki

  Reign of Fire was ook een spektakelfilm en dat heeft de carriere van de acteur nauwelijks beïnvloed. Ik vind het eigenlijk wel goed dat ze opzoek gaan naar goeie regisseurs in plaats van b-acteurs. Laat maar komen.

  Reply
 3. Petrov

  ik kijk er niet echt naar uit , maar zou het wel leuk vinden om een T4 te hebben die goed is , om de afschuwelijke T3 te vergeten , en om een goede film te hebben , moet je goede acteurs hebben , en dat is Bale Zeker !
  ik zou hem idd ook in J.Connor zien en minder in The Terminator , Jerome Le Banner zou ook een goede keuze zijn vind ik , neen ?

  Reply
 4. Werner

  Christian Bale heeft bevestigd dat hij John Connor gaat spelen in T4 en niet een terminator…

  Reply
 5. michiel

  als arnold er niet is dan ben ik weg neh

  Reply
 6. Lodi 14

  Niet Bale ik haat hem…
  en bovendien denkt hij dat hij bekend is maar dat is hij niet.
  Ik wil liever een neger in de film zien:p

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *