Terminator: The Sarah Connor Chronicles

En terwijl we wachten op Terminator Salvation: The Future Begins (2009), kunnen we reeds genieten van de nieuwe tv-serie “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”, dat is tenminste als de scenaristen-stakingingen uiteindelijk tot een akkoord komen. Vele van die series (zoals “24”, “Lost”, “Desperate Housewives”,…) worden geschreven naargelang de serie vordert. Dit in tegenstelling tot bij ons, waar de meeste kwaliteitsproducten (ik heb het dus niet over de soaps) tot in de kleinste puntjes op papier worden gezet alvorens de productie op volle toeren draait. De pilot zou in het voorjaar van 2008 in de States op Fox tezien zijn, maar wanneer wij zullen kunnen genieten van het afgewerkte seizoen is nog maar de vraag?


T2T1T3T4

© Syfy & 20th Century Fox Television

The Sarah Connor Chronicles is gecreëerd door Josh Friedman (War of the Worlds, The Black Dahlia) voor FOX, en is dus een tv-format spin-off van de Terminator-trilogie. De serie pikt het verhaal op na Terminator 2: Judgment Day (1991) en volgt Sarah Conner en haar zoon John. Aan het einde van Terminator 2 lukt het Sarah (Lena Headey) en John (Thomas Dekker) om T-1000 te vernietigen. Hierna pleegt de Terminator zelfmoord om zo te voorkomen dat het de technologie niet lukt om de Skynet te ontwikkelen.

Sarah en John worden achtergelaten in een ingewikkelde en gevaarlijke wereld, waarin ze als voortvluchtigen, geconfronteerd worden met de realiteit, waarin er nog steeds een groot aantal gevaarlijke machines rondlopen, waaronder de gevaarlijke Terminator Cromartie (David Kilde) en FBI agent James Ellison (Richard T. Jones) die de familie op de hielen zit. Maar John krijgt ook de hulp van de vrouwelijke Terminator, Cameron Phillips (Summer Glau)

De eerste episode van de serie is geregisseerd door David Nutter en Sergio Mimica-Gezzan. De posters van de serie vind ik trouwens geweldig. Volledig in de ideologie van ‘less is more’ krijgen we een idee van wat ons te wachten staat, een harde Sarah Conner en een bloedmooie Terminator. Ik heb ondertussen al een sneak-preview gezien van de de pilot en er zijn heel wat positieve punten aan de nieuwe serie.


cast_terminator_1cast_terminator_2cast_terminator_3cast_terminator_4
cast_terminator_8cast_terminator_5cast_terminator_6cast_terminator_7

© Syfy & 20th Century Fox Television

De pilot begin ergerlijk met een droom (compleet zinloos en spoilt wat mij betreft zelfs een tikkeltje wat komen zal), maar daarna gaat het verhaal van start en je voelt meteen een band met de hoofdfiguren. Ik zal niet wegsteken dat ik het charisma van een Arnold Schwarzenegger mis, maar het concept van een vrouwelijke teenage-terminator kan me wel bekoren. Summer Glau vind ik zelf geen beauty-queen in de film (dit in tegenstelling tot de foto’s en affiches), maar dat is geen noodzaak. Mijn enige spijt is dat er niet wat meer suspens zat in het begin van het verhaal, alsof je de indruk had dat de regisseur in snelthempo alle personages uit de doeken wou doen. Waarom? Beats me. Misschien om de producers ervan de overtuigen dat er in de serie evenveel spanning en actie zit als in een Terminator film en dat de expositie tot een minimum herleid zal worden. Ik ben zeker wel benieuwd naar meer…

4 Comments

 1. arjen

  Moet dit dat de serie zijn die de Terminator sage om zeep zal helpen bet B-acteurs een zwakke speciale effecten? Robert Patrick terughalen had misschien de serie nog kunnen helpen van de ondergang die ik nu al voorspel.

  Reply
 2. accu

  vond ook de pilot zwaar tegenvallen. John ziet er uit als een pussy. Het enige dat ik nog wel leuk vond, was dat de terminator eens een ander gezicht had. Het begin was voorspelbaar en het einde was tergend saai.

  Benieuwd wat ze van de film bakken…

  Reply
 3. terminatorfan

  Het uitmelken van Terminator is nu echt begonnen! Benieuwd wat er dan nog van misbakksels zal volgen na deze serie en de 3 volgende film’s die ze van plan zijn te maken.

  Reply
 4. Bintzak

  Heb het hele eerste seizoen gezien en vond de speciale effecten zeer goed doet niet onder voor een terminator film. voor de rest is het een vrij leuke serie.

  Ergens in serie weet een onthoofde terminator zichzelf te repareren dat vind ik een beetje ongeloofwaardig.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *