The Thomas Crown Affair 2 in Istanbul

The Thomas Crown Affair 2

Blijkbaar zal Paul Verhoeven dan toch terugkeren na Hollywood en dan nog wel met een sequel op The Thomas Crown Affair (1999). De film zal The Topkapi Affair/The Thomas Crown Affair 2 (2008) heten omdat het ook een beetje een remake zou zijn van de misdaadfilm Topkapi (1964). Hoofdrolspeler Pierce Brosnan zal terugkeren als kunstdief Thomas Crown en de geruchten circuleren dat zijn nieuwe tegenspeelster Angelina Jolie wordt.

Het was even afwachten welk project Verhoeven zou gaan aanpakken na zijn Nederlandse oorlogsdrama Zwartboek (2006). Hij had verschillende projecten lopen, zoals The Winter Queen met Milla Jovovich, de boekverfilming The Paper Boy, of Knielen op een Bed Violen naar de roman van Jan Sieblink. Verhoeven koos waarschijnlijk voor het grootste budget. The Thomas Crown Affair werd in 1999 geregisseerd door John McTiernan (Predator, Die Hard) en was een remake van de gelijknamige film uit 1968 met Steve McQueen.

Ik vond de eerste film verre van een slechte film, maar uiterst memorabel was hij zeker niet. Ik herinner me nog de scène met de bolhoedjes van Rene Magritte en de blote borsten van de super-sexy Rene Russo. Voor de rest vond ik de originele vertolkingen van Steve McQueen en Faye Dunaway minder artificieel en veel sterker. Maar goed, het was bij uitstek een film om op DVD te kopen voor een luie zondagnamiddag. Gezien er geen vervolg was op de originele Thomas Crown zou de sequel gebasseerd kunnen zijn op een origineel scenario. MovieHole zei eerder dat het gebaseerd was op de roman Light of Day van Eric Ambler over een grote juweel-heist. Maar nu hebben ze er blijkbaar Topkapi moeten bij sleuren en ik weet niet goed hoe deze cocktail zal smaken. Het idee is om het plot te weven rond de diefstal van de Kasikci Diamant uit het Topkapki Paleis in Istanbul. Harley Peyton (Bandits) is verantwoordelijk voor het script en de film zou eind 2008 in de zalen moeten draaien…maar dat is als de stakingen geen stokken in de wielen steekt.

6 Comments

 1. Tagoean

  Ik pas hoedanook sowieso voor Pierce Brosnan als acteur… ligt het aan mij? ik weet het niet

  Reply
 2. Hendrik

  wel stom dat ze angelina jolie willen nemen in plaats van rene russo. rene heeft gewoon veel meer klasse.

  Reply
 3. Mario

  Tja, hij heeft zo zijn eigen stijl hè! Vor mij kan ie wel hoor!

  Reply
 4. ghostrider

  ik vond de film goed want ik ben fan van pierce en rene ik wist al lang dat er een vervolg ging komen ze zeiden dat al sinds dat de eerste zoeen succes was dus deze ga ik zeker zien

  Reply
 5. Dave

  Eén van mijn favoriete Hitchcockfilms is To Catch A Thief. Daarna had ik zowat de smaak te pakken gekregen van films zoals The Italian Job of allerhande heist-films. Ben benieuwd, met of zonder Russo, wat ze hier van bakken.

  Reply
 6. Piotr

  russo leek op een travestiet in de eerste film, angeline is ok maar ik vindt dat ze verder mogen gaan zoeken naar vrouwelijke actrice voor deze film…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *