The Eye met Jessica Alba

Voor diegene die het vertikken om de originele versie van The Eye (2002) (Gin Gwai) van The Pang Bothers, Danny Pang en Oxide Pang Chun, te zien komt er vandaag misschien verlossing. Er is nu The Eye (2008), de Amerikaanse remake met Jessica Alba in de hoofdrol. Na de rasechte filmfreaks kunnen nu ook de gewone filmliefhebbers op hun wenken bediend worden.

Korte inhoud: Sydney Wells (Alba) is al van haar tweede blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht evenwel hersteld – eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper, gaat ze de dingen om zich heen waarnemen. Al snel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Eerst in het ziekenhuis, en later thuis, duiken er schimmen op, mysterieuze menselijke vormen die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp naar de psychiater die haar diende te helpen met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing van het raadsel.

Het origineel was zeker een film voor horrorliefhebbers die van paranormale gebeurtenissen houden, en is zeker wel een aanrader. Er zitten een aantal uitzinnige scènes in de film die je niet snel zal vergeten, met name de lift-scène. Jouw zenuwen worden meteen op de proef gesteld wanneer je, in het donker, in je eentje, een lift moet nemen. Als je voor de adrenaline-kicks gaat, dan is The Eye de ideale film, maar zoek niet al teveel diepgang in het verhaal.

Dit moet zeker wel één van de meest ambitieuze rollen zijn van Jessica Alba. Voor een keertje moet ze niet uit de kleren voor haar vertolking en dat is al heel wat. Begrijp me niet verkeerd, de actrice is onweerstaanbaar, maar soms is het acteerspel net iets belangrijker dan een mooi kontje om een verhaal vooruit te trekken. Helaas werd de film geregisseerd door twee Fransmannen, David Moreau en Xavier Palud, en we weten allemaal dat Franse regisseurs 2 keers op de 3 een filmproject verknallen. Laten we hopen voor Alba dat dit niet het geval zal zijn. Het scenario werd geschreven door Sebastian Gutierrez (Snakes on a Plane, Gothika).

In de film is ook een rol weggelegd voor Parker Posey en Rade Serbedzija. De trailer ziet er in ieder geval uit als een veel te lange teaser. Het steekt knap in elkaar, maar is ook niet echt verrassend. De film zou ergens in 2008 bij ons moeten uitkomen.


*** The Eye trailer ***

1 Comment

  1. maffioza

    leuke poster maar overbodige film. Na de slechte remake van ‘One missed call’ is het voor mij genoeg geweest.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *