Dances with Wolves 2 zonder Kevin Costner?

Na 17 jaar komt er misschien een vervolg op Kevin Costner Oscarhit Dances with Wolves (1990). De film was niet alleen een wereldwijde hit, ook won Kevin Costner met zijn regiedebuut een hele rits Oscars voor het drama over een luitenant tijdens de Amerikaanse burgeroorlog, die deserteerde en zich aansloot bij de Siouxs.

Dances with Wolves poster

Nu zou volgens Empire besloten zijn om een sequel te maken op Dances with Wolves, die de titel The Holy Road (2009) zal krijgen.

Michael Blake, die de twee romans schreef waarop Costner Dances with Wolves baseerde en die destijds tevens het script schreef, zal ook het scenario voor The Holy Road schrijven. Simon Wincer is aangetrokken voor de regie. Eerder maakte Wincer flutfilmpjes zoals The Phantom (1996) en Crocodile Dundee In Los Angeles (2001), maar ook was hij verantwoordelijk voor de goed ontvangen tv-serie ”Into the West”, die door Steven Spielberg werd geproduceerd. Maar niet meteen cinematografische hoogstandjes tijdens zijn 36-jarige filmcarrière.

De kans dat Kevin Costner terugkeert als luitenant Dunbar is klein, want Costner zou waarschijnlijk dan ook de regie willen doen en die gaat Wincer natuurlijk niet uit handen geven. The Holy Road pikt het verhaal van Dances with Wolves elf jaar later op. Dunbar is inmiddels getrouwd met een Sioux vrouw en helpt de Indianen in opstand te komen tegen de blanken, die door hun gebied een treinspoor willen aanleggen.

Allemaal goed en wel, maar zonder Kevin Costner zie ik niet de noodzaak om te spreken van een sequel dan wel over een alleenstaand filmproject. Let’s face it, Costner was niet alleen de hoofdacteur die het personage interessant genoeg kon maken, maar heeft bovenop de film geregisseerd, en hem even willen passeren en toch willen steunen op het succes van de Oscar-film is gewoon misplaatst en getuigt van weinig respect voor de realisatie van de acteur/regisseur. Costner zou, gezien de synopsis, de rol perfect opnieuw kunnen vertolken. Het zou trouwens een betere sequel worden indien B-regisseur Wincer de regie zou overlaten aan zijn concurrent Costner. Als ze hiermee toch doorgaan zonder Costner zullen twee dingen gebeuren (1) de film zal nooit gemaakt worden of (2) de film zal nauwelijks 30 miljoen dollar halen aan de box-office en hiermee geef ik hen nog veel credit. Wie van jullie zou een vervolg op Dances with Wolves willen zien? Moet Kevin Costner hiervoor terugkeren?

***Related Posts***
11/02/2007: Kevin Costner is Mr. Brooks
02/08/2006: The Guardian met Costner en Ashton Kutcher
08/08/2005: Costner misschien terug voor Bodyguard 2
09/02/2005: Costner misschien terug als Prince of Thieves

4 Comments

 1. Miiki

  Heeft Kevin Costner de oscar niet gestolen van Goodfellas???
  Die spin-off kan me gestolen worden!

  Reply
 2. MS

  Ik kan me perfect vinden bij uw uitleg. Kevin Costner en Dunbar zijn zonder twijfel aan elkaar verbonden. Zonder Kevin geen sequel! Maar misschien dat Costner toch toehapt, want op zijn website vermeld hij dat hij terug een western wil doen. Of doen ook “regisseren” betekent – graag !!! Niet alleen Dances with wolves maar ook Open Range mocht er best zijn!

  Reply
 3. Mike's Webs

  Een vervolg – met of zonder Costner – lijkt me niet wenselijk.

  Reply
 4. dave

  @Miiki: Dance Harder ! Loool !!!
  Of nog: Dances with Wolves 2: No More Mr. Nice Guy

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *