The Hottie & the Nottie met Paris Hilton

The Hottie and the Nottie (2008) is de grappigste niet-porno titel van het jaar en misschien wel een titel die zich niet au sérieux neemt. Dit zou wel eens een grappige film kunnen zijn. Maar naast het nieuws dat de Lohan-familie ook hun eigen tv-show krijgen, krijg ik te horen dat dit uiteindelijk de nieuwe film van Paris Hilton is. Is het de massa die dergelijke pulp vraagt, of zijn het de media en de filmstudio’s die deze geforceerde celebrities opleggen (cf. bij ons De Pfaffs, Wendy & Verwanten, De Planckaerts,…)? Materie voor discussie in een andere post. In ieder geval vond ik het Paris Hilton fenomeen toch belangwekkend genoeg om hierover een berichtje te schrijven, al was het maar om de absurditeit van celebrities nog maar eens in de verf te zetten.

hottie_and_the_nottie poster

Lohan, Spears en Hilton zijn die jonge vrouwen die alles in hun schoot kregen en de kans hadden om werkelijk succesvol te zijn, maar spijtig genoeg liepen ze niet meteen over van talenten. Maar uiteindelijk is talent niet belangrijk om populair te zijn. ‘Populariteit wordt gemaakt’, door mensen die daarvoor wél talent hebben. Het eerste beste meisje kan op de cover staan van de P-magazine, als ze maar genoeg ondersteund wordt door een bekwame stilist, make-up artist, fotograaf, belichter en publicist. Maar om de headlines te halen moet je net dat beetje meer doen, en hiervoor kunnen drank en drugs zeker toe bijdragen.

Helaas is de tabloid-rage vaak van korte duur en eenmaal de storm is gaan liggen heeft iedereen de celebrity in kwestie al vergeten. Meer nog, haar reputatie is vaak ook naar de vaantjes. Kijk nu naar Lindsay Lohan, die zelfs uit de kleren gaat als een stripper in I Know Who Killed Me (2007), en NIEMAND ging de film gaan zien (de film kwam 5 miljoen dollar onder zijn productiebudget uit).

Paris Hiltons eerste verschijning op het witte doek was niet meteen een succes, maar er is dus erger in de maak. Na de horrormiskleun House of Wax (2005) gaat ze nu de zeemzoete toer op met The Hottie and the Nottie van Tom Putnam, een romantische komedie met een dom blondje die niet wil trouwens alvorens haar lelijke vriendin van de straat geraakt. De film zou op Valentijnsdag in de Amerikaanse bioscopen moeten lopen. Afhangend van de recette gaat de film al dan niet bij ons straight-to-dvd.

Paris neemt deze carrièreswitch zelfs zo ernstig dat ze volop acteerlessen volgt in Los Angeles. Ik herinner me dat er veel berichten waren van mensen die spontaan applaudisseerden in de bioscoop toen Paris Hilton vermoord werd in House of Wax. Paris had nochtans een toekomst als de slechtste actrice ooit, en de slechtste zijn in iets kan ook zijn vruchten afwerpen. Kijk maar naar Uwe Boll. In de film is ook een rol weggelegd voor Johann Urb, Adam Kulbersh, Joel Moore en Christine Lakin die de nottie in de film speelt – de onaantrekkelijke vriendin van de hottie Paris Hilton.


*** The Hottie & the Nottie trailer ***

***Related Post***
13/02/2008: Box-office flop: Paris, not so hot anymore…

3 Comments

 1. Kenneth

  hadden beter ‘The Hottie in Jail: based upon a true story’ gemaakt. Had veel leuker geweest.

  Reply
 2. Chio

  er zijn nog niet genoeg slechte films 🙂

  Reply
 3. matthys

  wie is hier uiteindelijk de hottie?

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *