The Tell-Tale Heart verfilmd

Het was Sylvester Stallone die een jaar geleden interesse had om Edgar Allen Poe (wiki) vanonder het stof te halen. Het was voor Sly de bedoeling om na Rocky 6 (2006) en Rambo 4 (2007) de productie van Poe (2009) op de rollen te zetten.

ridley scott,tony scott,the tell-tale heart,edgar allen poe,horror,poe,sylvester stallone,rambo,rocky balboa,monopoly,michael cuesta,james mason,dexter,animatie,tell-tale,dave callaham

Maar hij zal dus niet de enige zijn die werk van de horror-schrijver naar het witte doel zal brengen. Ridley Scott en Tony Scott hebben plannen om The Tell-Tale Heart te adapteren, naar een scenario van Dave Callaham.

Korte inhoud: Gebaseerd op het klassieke verhaal van Edgar Allan Poe volgt ‘Tell-Tale’ Terry (Josh Lucas), een alleenstaande vader met een zieke dochter (Beatrice Miller), die onlangs een donorhart heeft ontvangen. Na verloop van tijd begint hij een affaire met de dokter (Lena Headey) van zijn dochter. Hij ontdekt tevens dat zijn leven groot gevaar loopt wanneer hij flitsen krijgt van een moord. Een moord op de donor van zijn hart. Hij beseft dat zijn leven misschien gevaar loopt.

Nadat alle hoop was verloren in Ridley, die blijkbaar interesse heeft om een film te maken over het bord-game Monopoly en Tony, die op zijn beurt een film wou maken over de man die de sigarettenboot bedacht, gaan de broers misschien nog eens een film maken van enig belang. De Scotts zullen Tell-Tale (2009) samen produceren onder de vlag van hun productiehuis Scott Free. De bedoeling is om een psychologische thriller te maken die in een moderne setting wordt geplaatst. Klinkt in ieder geval veelbelovend. Maar de broers laten de regie van de film over aan Michael Cuesta, die eerder enkele afleveringen van de tv-serie “Dexter” maakte en nu zijn filmdebuut maakt.***Related Post***
29/05/2005: Sylvester Stallone verfilmt Edgar Allen Poe verhaal

3 Comments

 1. arjen

  van een verschikking gesproken.

  Reply
 2. Lise

  Heb dit ooit nog moeten lezen op de schoolbanken. Best wel een griezelig verhaaltje.

  Reply
 3. Dave

  @arjen: En wat dacht je van een remake van ‘Death Wish’ voor Sylvester Stallone, die hij niet enkel zou regisseren maar ook in acteren?!
  Ik vond Rocky 6 al bij al nog zo geen slechte film. Ik geef hem het voordeel van de twijfel wat betreft Poe.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *