Michael Mann’s Frankie Machine met Robert De Niro

Regisseur Michael Mann zoekt niet alleen Will Smith op voor een nieuwe samenwerking, ook Robert De Niro zal in een nieuwe Michael Mann film tezien zijn, nadat ze 12 jaar geleden het solide drama Heat (1995) maakten, één van de beste politiedrama’s ooit.

Robert De Niro pic

Nu krijgt die samenwerking een vervolg, want Mann en De Niro gaan nu Frankie Machine (2008) maken, aldus Empire Online. Al sinds 2005 is De Niro aan het project verbonden, maar het kwam telkens maar niet van de grond. Nu blijkt ook Michael Mann geïnteresseerd en is aangekondigd dat het project daadwerkelijk in productie zal gaan. Michael Man is trouwens ook druk bezig om The Few (2008) in productie te krijgen, een film die verwacht wordt voor 2008.

De roman The Winter of Frankie Machine werd geschreven door Don Winslow en gaat over Frank Machianno, een gepensioneerde huurmoordenaar die een rustig leventje leid als eigenaar van een viswinkeltje. Dan wordt hij gevraagd om te helpen bij een conflict tussen twee maffiafamilies. Al snel ontdekt hij dat er iets anders aan de hand is: hij staat zelf bovenaan een ‘hitlist’ en wordt dus in de val gelokt.

Eerder was Martin Scorsese aan The Winter of Frankie Machine verbonden, maar die is afgehaakt omdat hij liever Shutter Island (2009) met Leonardo DiCaprio wilde, een drama die zich afspeelt in 1954 over een ontsnapte moordenaar die zich verschuilt op een eiland. Maar eerst moet hij nog The Rise of Theodore Roosevelt (2008) draaien met Leo als de 26e president.

Frankie Machine ligt in handen van het schrijversduo Brian Koppelman en David Levien. De twee scenaristen werken trouwens ook aan een andere maffiafilm, om niet te zeggen de langverwachte nieuwe Untouchables film, The Untouchables: Capone Rising (2008) in regie van niemand minder dan Brian De Palma.

Ik begin anders wel een beetje het zuur te krijgen van al die maffia-verhalen. Na The Departed (2006) heb ik het zowat gehad met het genre en zou ik liever willen dat ze nog eens de ‘epische films’ vanonder het stof halen. Ik heb nog een wrange smaak van Oliver Stone’s Alexander (2004) en heb echt wel goesting gekregen na het zien van de twee seizoenen van “Rome”.

1 Comment

  1. BlackMoon

    moet ver terugdenken om nog een film voor de geest te halen met een Deniro op niveau. Wel spijtig dat de tandem Scorsese/Deniro niet terug komt voor deze film.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *