Laatavond films KNT

Ik had nog maar net mijn Top 10 Besparende Tips voor Filmfans bekend gemaakt of in het nieuws kwamen al berichten van ingrijpende veranderingen in een aantal bioscoopcomplexen in de States. In mijn artikel had ik geschreven dat het comfort van een cinema nauwelijks nog kan bekoren wanneer de rust verstoord wordt door kletsende tieners. Wel, in een groeiend aantal Amerikaanse bioscopen worden tieners verbannen. Bij sommige voorstellingen van publieksfilms worden geen kinderen meer toegelaten zodat ouderen ongestoord kunnen kijken.

Met de ingreep willen de bioscopen meer volwassenen trekken. Dat meldde de Amerikaanse krant USA Today vorige week. De filmtheaters weren kinderen bij late avondvoorstellingen of eisen begeleiding door een oudere bezoeker. Twee bioscopen in Chicago verwachten zelfs van jongeren tot 18 jaar dat zij een korte gedragscursus volgen. Pas dan mogen zij na 20.30 uur zonder volwassen begeleider naar binnen.

That’s the way to go voor laatavond films! Ik ben normaal niet voor een repressieve aanpak, maar wanneer ettertjes fungeren als stoorzenders tijdens een bioscoopvoorstelling voel ik maar al te vaak de neiging om ze zelf een trap onder hun viool te geven. Maar de 14 tot 17 jarigen zijn nu net een doelgroep die veel bijdragen tot de box-office, bijgevolg zag ik nog niet meteen maatregelen in de nabije toekomst. Maar nu zijn het een aantal verstandige bioscoopcomplexen die het voortouw nemen. Ze tonen met deze actie dat ze alle bioscoopbezoekers (niet enkel de jongeren) comfort wil bieden, en dat kan enkel maar toegejuicht worden. Hopelijk zullen via deze regel tegen potentiële oproerkraaiers, meer volwassenen hun weg naar de bioscoop vinden. De leeftijd van de bioscoopbezoeker is de laatste 3 decennia fors gedaald. Het is een evolutie die misschien op termijn het niveau van de films kan opkrikken. Hopelijk worden hier ook alle laat-avond films KNT.

***Related Posts***
25/10/2007: Top 10 Besparende Tips voor Filmfans
23/10/2005: Top 10 Bioscoop Irritaties

5 Comments

 1. Kenneth

  Dat zou inderdaad een fantastisch idee zijn. Mijn filmgenot werd al veel te veel verstoord door gibberende bakvissen en ander irritant klein grut. Een bioscoop is geen speeltuin. Dat zou dringend eens moeten worden duidelijk gesteld. Maar gezien de impact van pubers op de box office denk ik niet dat het er snel van zal komen.

  Reply
 2. Stijn

  Dit zou een hoogdag betekenen voor de filmliefhebbers, maar daar zal helaas niets van in huis komen. Jongeren eten nu eenmaal méér popcorn dan volwassenen.

  Reply
 3. bezoeker

  Maar indien de uitbaters meer controles zouden uitvoeren zouden die problemen snel opgelost zijn. Het zijn trouwens niet altijd minderjarigen die voor overlast zorgen.

  Reply
 4. The Dude

  irritant die pubers met hun lawaai, maar ik kan u zeggen dat ik al meermaals gestoord ben door volwassenen, die godbetert wat zitten te kletsen in de cinema. Ga op café riep ik nog, maar er kwamgeen gevolg aan mijn voorstel. Uiteraard steek ik dan een binnengesmokkeld blik cola in hun muil, maar daardoor mis ik wel een deel van de film en heb ik enkele minuten tijd nodig om terug te kalmeren. Ik vraag me af of een home cinema geen soelaas kan brengen? Duur maar miss toch de moeite.

  Reply
 5. Chio

  Ik ben een tiener en ik zou het helemaal niet leuk vinden als ik niet meer binnen zou mogen in de bioscoopzaal gewoon omdat ik een tiener ben! Ik gedraag me altijd in de bioscoop en probeer gewoon naar de film te kijken! zo oneerlijk

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.