The Heartbreak Kid van de Farrelly Brothers

Zet jullie schrap want de gortige en vaak debiele grappen van de Farrelly Brothers (Bobby Farrelly & Peter Farrelly) zullen opnieuw vrij spel krijgen in The Heartbreak Kid (2007).

The Heartbreak Kid poster

Desondanks het niveau van de grappen, waren hun films (There’s Something About Mary, Shallow Hal, Stuck On You) best wel grappig. En gezien Ben Stiller opnieuw van de partij is en dit trouwens ook een DreamWorks film blijkt te zijn, is deze screwball komedie toch wel de moeite waard om even te vermelden. Ben zal in deze film andermaal met zijn vader, Jerry Stiller, spelen.

Korte inhoud: Na een serie van mislukte relaties begint Eddie Cantrow (Ben Stiller) bijna de hoop op te geven om ooit nog getrouwd te raken. Daar komt echter verandering als hij de bloedmooie Lila (Malin Akerman) ontmoet, die hij al na een aantal weken ten huwelijk vraagt. Alles lijkt op het eerste gezicht perfect totdat ze op huwelijksreis gaan in Cabo, waar hij er achter komt dat zij lang niet zo perfect is als hij dacht. Ook ontmoet hij er de mooie Miranda (Michelle Monaghan), die Eddie aan het twijfelen zet of het wel een goede zet was om met Lila te trouwen. Bekijk hier de trailer.

En ja, dit is trouwens ook een remake op The Heartbreak Kid (1972) van Elaine May. In deze prent kregen acteurs Eddie Albert en Jeannie Berlin zelfs een Oscar-nominatie. Toch denk ik niet dat deze film deze eer zal toekomen, laat staan dat het ooit de bedoeling zou zijn. Het verhaal leent zich in ieder geval voor genoeg dolkomische situaties en schunnige Farrelly-jokes, waarvoor ze trouwens een ‘R-rating’ hebben gekregen. De film komt op 17 oktober 2007 in onze zalen.

5 Comments

 1. Quincy

  Ziet er uit als een betere Farrelly, plat, maar ook welgrappig. Nu enkel nog hopen dat Ben Stiller ook eens grappig of origineel uit de hoek komt in plaats van altijd datzelfde neurotische nummertje op te voeren. Misschien gebeurt er een mirakel en zien we een andere Stiller? We kunnen maar hopen…

  Reply
 2. Arjen

  lijkt me een droge komedie te zijn zoals we dat van Bel Stiller ondertussen gewend zijn.

  Reply
 3. Gvo

  Ik heb deze film 2 weken geleden in de sneak gezien. Ik had best veel zin in deze film, de terug keer van stiller en de farrelly brothers dat moest wel goed komen.

  Helaas viel de film een beetje tegen. Oke er zitten zat komische situaties in maar helaas heeft Quincy het bij het juiste eind. Aan het eind van de film had ik het idee naar weer de zoveelste Ben Stiller film te hebben gekeken.

  Voor mij is dit gewoon een standaard romantische komedie die je lekker met je vriendin moet gaan kijken.

  Reply
 4. mesman

  zuivere krap, niets origineels meer, de grappen zijn op één hand te tellen en noch waren ze niet grappig. De schemiele personages maken het er niet beter op.
  Hopelijk is ‘Tropic Thunder’ beter!

  Reply
 5. ghostrider

  hij valt wel mee maar er zijn er betere van ben stiller zoals duplex

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *