The Deaths of Ian Stone poster

Een van de grappigste komedies die ik ken is zonder twijfel Groundhog Day (1993), over Phil Connors (gespeeld door Bill Murray) die plots dezelfde dag meermaals herleeft en dit tot vervelens toe, tot wanneer hij beseft dat hij misschien iets zinvols met zijn leven kan aanvangen. Maar alvorens hij tot deze conclusie komt probeert hij zich wanhopig om het leven te brengen op diverse manieren, maar elke ochtend ontwaakt hij door dezelfde klokradio in hetzelfde hotel.

Deaths of Ian Stone poster

Toen ik de korte inhoud van The Deaths of Ian Stone (2007) las, moest ik toch even terugdenken aan deze film. Het lag een beetje voor de hand dat deze premisse zeker nog zou terugkomen in een thriller.

Regisseur Dario Piana heeft hiermee zijn tweede thriller afgewerkt. De poster ziet er in ieder geval boeiend uit.

Korte inhoud: Ian Stone (Mike Vogel) is een doodnormale jongen, die op een nacht een lijk ontdekt aan de kant van de weg. Maar als hij het lichaam onderzoekt, wordt hij plotseling aangevallen en komt van schrik op de rails terecht, waarna hij wordt overreden door een trein. Ian wordt vervolgens wakker in een kantoor en ontdekt nog steeds in leven te zijn. Ian komt dan tot de ontdekking dat hij elke dag op dezelfde tijd zal worden opgejaagd en uiteindelijk wordt vermoord. De volgende dag zal hij echter weer wakker worden in een nieuw leven en opnieuw sterven, later die dag. Ian besluit om op zoek te gaan naar antwoorden op zijn vele vragen. Maar zijn meest dringende vraag is en blijft wanneer hij écht het loodje zal gaan leggen.

De film is in première geweest op het fantastisch filmfestival in Duitsland op 26 juli 2007, en hopelijk baant deze ook zijn weg naar onze zalen.

Ik heb echter nog geen trailer gevonden van deze film. Indien er mensen zijn die deze ergens vinden mogen zij mij daar zeker op wijzen in de reacties.

2 Comments

 1. Nope

  deze pitch trekt veel op een short story uit één van de ‘Tales from the crypt’ verhalen.

  Reply
 2. christelle

  misschien heb je ‘m al gevonden , maar google eens
  ‘8 movies to die for’… daar staat ie nl bij.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *