Michael Mann en Will Smith klaar voor een 2de ronde

Will Smith

Regisseur Michael Mann zal binnenkort zijn tweede film maken met acteur Will Smith. De eerste keer was voor Ali (2001), en nu zullen ze samenwerken voor Empire (2009). Volgens MovieWeb worden de plotpunten nog niet bekend gemaakt, maar het zou draaien rond een rijke mediamagnaat die van plan is om de wereld te veroveren.

Ik ben wel benieuwd naar het werk van Michael Mann, hoewel ik zelf heel wat gemengde gevoelens had over zijn Miami Vice (2006) en ik eigenlijk ook niet ondersteboven was van Ali. Die laatste film was vooral heel veel vorm boven inhoud en het resultaat was behoorlijk onsamenhangend, vervelend (158 min) en een gemiste kans om één van de meest fascinerende mannen ter wereld naar het witte doek te brengen.

Of deze film iets zal worden is nog te vroeg om daarover iets te vertellen. Maar Will Smith kan wel degelijk acteren en Michael Mann is een grootmeester, dus laten we afwachten hoe dit project vorm zal krijgen. Maar normaal zou Mann eerst The Few (2008) moeten maken, over het waar-gebeurde verhaal van een Amerikaanse piloot Billy Fiske die zich niet veel aantrok van het neutraliteits-akkoord van de VS in de beginperiode van de tweede wereldoorlog en met Hurricanes de strijd aanging met de Nazi’s. Een rol die eigenlijk moest gaan naar Tom Cruise, maar blijkbaar is hij ondertussen niet meer betrokken bij het project. Twee WOII films op zo’n korte tijd is misschien iets teveel voor de Scientology-dude.

1 Comment

  1. Watchmaker

    heeft al 2 oscarnominaties op zak en deze film zou misschien zijn eerste oscar kunnen opleveren, tevens ook voor de regisseur. Hopelijk wordt deze film even goed als The Insider.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *