Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street

Zoals ik al eerder zei lijkt de musical Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007) voor Tim Burton geschreven te zijn. De film is gebaseerd op Stephen Sondheim prijswinnende musical, over een kapper (Johnny Depp), die onterecht naar de gevangenis wordt gestuurd. En daar ondergaat hij een metamorfose. De hoofdrollen in Sweeney Todd worden vertolkt door Johnny Depp, Burtons vrouw Helena Bonham Carter, Alan Rickman en Sacha Baron Cohen. Het scenario van de film is van de hand van John Logan (Gladiator, The Aviator, The Last Samurai).

Korte inhoud: Benjamin Barker (Johnny Depp) komt door toedoen van Judge Turpin (Alan Rickman) onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperzaak boven de pastei winkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden en tegenstanders van Barker die nu Sweeney Todd genoemd word.

Sweeney Todd pic

© DreamWorks & Warner Bros.

Ik ben opgelucht dat er in de trailer geen gorilla’s of Oompa Loompas rondlopen. Het enige waar ik nog zal moeten aan wennen is de zang-scènes. Burton heeft ervaring met het musical genre via zijn freaky cartoons Corpse Bride (2005) en The Nightmare Before Christmas (1993), maar dit zou zijn eerste echte live-action musical zijn, in een soort cross-mix van Edward Scissorhands (1990) en From Hell (2001).

De trailer ziet er opnieuw heel ‘fantastisch’ uit zoals we dat van Burton ondertussen gewoon zijn. De kwaliteit van de Yahoo trailer is niet van al te beste kwaliteit, maar ik verwacht een fotografisch gitzwarte prent. De overgang van bijna zwart-wit beelden, naar verzadigde kleuren is intrigerend. Ik hoop gewoon dat Johhny Depp zijn Jack Sparrow tikjes goed zal kunnen wegmoffelen en dat de plotse zang-scènes geen mood-spoilers worden. In de trailer zie je ook maar één zangnummer, maar in de musical komen er uiteraard een heleboel zangnummers. Vraag blijft dus of Tim Burton dit heeft beperkt tot een minimum, of dat de monteur van de trailer er heeft voor gekozen om de zangnummers eruit te halen om zo meer mensen naar de bioscoop te trekken…? In dit laatste geval had de monteur dan misschien beter ALLE zangnummers weggelaten! Nu zaait hij verdeeldheid bij het publiek over de aard van het beestje. Ik kijk hoe dan ook wel uit naar de release van deze visueel verbluffende prent, bij ons op 23 januari 2008.

*** Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street trailer ***

***Related Post***
26/07/2008: Sweeney Todd filmbespreking
02/08/2007: Sweeney Todd verfilmd

8 Comments

 1. Marcus²

  Er is nog niet veel schokkends te zien op de trailer. Heeft wel de typische Burton atmosfeer. Ik verwacht nog steeds dat deze film kleine gore trekjes gaat hebben, maar dat is in de trailer, al dan niet bewust, nog niet te zien. Voor de rest, lijkt dit wel een leuke prent te zijn.

  Reply
 2. Blackmoon

  Dit moet de meest originele White Stripes video zijn die ik al ooit heb gezien, hoewel ze iets teveel dialoog hebben alvorens de muziek begint. Michael Gondry heeft schitterend werk geleverd, niet?

  Reply
 3. Miss.

  Heej,
  weet er iemand toevallig vanaf welke leeftijd deze film is?
  Ik heb me kapot gezocht en ik heb het nog steeds niet gevonden.

  Reply
 4. Rikshei

  Waauuuuwwww, deze wil ik echt zien!
  Ik ben niet zo voor horror of thriller, maar deze lijkt me echt geweldig!
  En idd, ik zou ook graag weten welke leeftijd erop staat… Ik MOET hem gewoon zien XD

  Reply
 5. Riez

  de film is 16 jaar en ouder.
  -xxx- Riez

  Reply
 6. LOL

  Waarom is de film pas vanaf 16 jaar .. !
  Ik mag hem niet zien en mijn zus ook niet we wouden hem gewoon zien !
  Dit vinden we dus niet zo leuk .. !!

  Reply
 7. celinee

  ik ga vandaag naar sweeney todd gaan kijken,normaal gezien. ik ben 13 jaar en ga met iemand vn +16 mee, mag ik dan ook binnen?
  thx

  Reply
 8. HitMan

  tegenwoordig controleren ze nog zelden. Niets belet je trouwens om een ander filmticket te nemen en gewoon van zaal te veranderen. Dat is wat ik altijd deed. Trouwens, het enige KNT-aspect uit deze film lijkt me het tergend onophoudelijk gezang.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *