The Chronicles of Narnia: Prince Caspian poster

Prince Caspian poster

En we hebben de nieuwe posters binnen van de sequel The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008), het vervolg op The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005). De film is wederom geregisseerd door Andrew Adamson en dat is begrijpelijk gezien de eerste film best gezien mocht worden en deze aan de box-office heel goed scoorde (een slordige 750 miljoen dollar).

Korte inhoud: Er is oorlog in Narnia. Caspian (Ben Barnes), de jonge prins van Narnia, droomt van het oude rijk toen de dieren nog spraken en het land vol was met magie. Helaas wil zijn oom, King Miraz (Sergio Castellitto), niks van zijn fantasieën weten; hij wil Caspian zelfs vermoorden om zelf de enige heerser over Narnia te worden. De broer en zussen Pevensie worden door de leeuw Aslan (stem van Liam Neeson) ingeroepen om versterking te bieden.

Er zouden zelfs plannen zijn voor een derde deel, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2009), waarin Lucy, Edmund Pevensie en Prince Caspian een reis maken over zee op de Dawn Treader. Deze prent zou geregisseerd worden door de 66 jarige Michael Apted (The World is Not Enough).

De eerste teaser poster heeft trekjes van de The Lord of the Rings: The Return of the King, en daar heeft de film ook zeker zijn inspiratie gehaald. Fantasy films zijn nog nooit zo in trek geweest en terwijl The Hobbit (2009) op zich laat wachten, maakt Narnia daar gretig gebruik van.

&nbsp

4 Comments

 1. Schwarz

  Ik zou iedere lezer van dit bericht, of iedere kijker van de films aan raden om de originele verhalen door C.S. Lewis te lezen. (7 delen, ook in 1 geheel gebundeld.)
  Net als bij LOTR vallen de films in het niet na het lezen.

  Reply
 2. dave

  het is niet omdat een film niet overeenstemt met jouw verbeelding, dat het daarom een minderwaardige prent is. Het is een foute conceptie die regelmatig terugkomt bij boek vs film discussies.
  Lees het boek of bekijk de film, maar ga de twee niet vergelijken. Een hoorspel van LoTR op radio ga je ook niet gaan vergelijken met een toneelstuk ervan.

  Reply
 3. Accu

  Lijkt wel of Peter Jackson een nieuwe LotR heeft gemaakt. De beelden zien er geweldig uit!! Nu maar hopen dat de film even goed is al de trailer. Het belooft in ieder geval interessant te worden.

  Reply
 4. Marcus²

  Helaas vond ik hem in het middengedeelte wat traag maar de finale lostte zeker alle verwachtingen in.

  De veldslag was zeer netjes gedaan, dat was iets wat toch wel opviel. Het was ook allemaal net iets meer volwassen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *