The Mist van Stephen King door Frank Darabont

The Mist poster

Regisseur Frank Darabont maakte eerder twee van de Stephen King verfilmingen: The Shawshank Redemption en The Green Mile. De eerste film staat bij vele filmfreaks in hun Top 10 Beste Film Ooit. De tweede film is best wel een knappe prent. Daarna werd het stil rond Darabont, tenminste als regisseur. Wel was hij als scriptschrijver betrokken bij Indiana Jones 4 (2008), maar George Lucas verwees zijn scenario, onder luid protest van Darabont, zonder pardon naar de prullenbak. Nu laat hij opnieuw van zich horen met een derde Stephen King verfilming, The Mist (2007), waarvan hij het scenario schreef en de film regisseert.

Korte inhoud: Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Een groepje dorpsbewoners verschanst zich in een plaatselijke winkel. Daar lijkt de vraag niet of ze het monster buiten kunnen houden, maar of ze het monster in zichzelf onder controle kunnen houden…

En de trailer mag zeker gezien worden. Ik heb ooit het boek gelezen als tiener, en ik sta echt wel te springen om de filmversie te zien. Dit verhaal mag je dus niet gaan verwarren met dat van The Fog (2005) want het is een wereld van verschil. Het is een verhaal over angst, massa-hysterie, moed, paranoia – en blijkbaar ook religie hoewel ik me dat in de oorspronkelijke novelle niet meteen kan plaatsen. In ieder geval zou dit een horrorfilm met brains moeten zijn met een indrukwekkende cast (Thomas Jane, Bill Sadler, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher, Frances Sternhagen, Jeffrey DeMunn) en een getalenteerde regisseur. Zondermeer een rariteit om van te smullen. De film zou bij ons in 2008 moeten uitkomen.

*** The Mist trailer ***

***Related Post***
06/09/2008: The Mist review

17 Comments

 1. karen

  Ik vind de trailer eigenlijk wat tegenvallen, hij geeft al te veel van de plot weg en toont ook al direct wie/wat zich schuilhoudt in de mist. Maar ik blijf wel benieuwd wat Darabont van zijn eerste horrorfilm van Stephen King maakt.

  Reply
 2. BlackMoon

  als het net zo een superhit wordt als The Shawshank Redemption en The Green Mile, laat maar komen.

  Reply
 3. Mich

  @karen
  ja ze tonen zo in den trailer allemaal key elementen van het verhaal.
  da er iets in d emist is wete we al, ma ge zag daar bistje vliegen, mensen die tegen elkaar opgezet worden.
  hatelijk gwn

  Reply
 4. dave

  idd iets te lang, maar ik heb het boek gelezen en dat is misschien de grootste spoiler. Hoewel, het verhaal lijkt niet precies hetzelfde als de novelle. Maar wees gerust, als ze een beetje het boek volgen, there is plenty more to come!

  Reply
 5. chris

  Gaaf dat het verhaal eindelijk verfilmd wordt!!
  Ben benieuwd wat ze er van maken.
  De trailer maakt in ieder geval een goede indruk.

  Reply
 6. JJ

  Hey, heb deze film gisteren in bios gezien. Echt lang geleden dat ik zo’n goede en ingenieus opgebouwde film heb gezien.

  -SPOILER ONDER-SPOILER ONDER-

  Alleen het einde… tja iedereen zal daar wel zijn/haar mening over hebben. Ik vond het eigenlijk wel passend.

  Reply
 7. Martin

  ik heb vandaag de film gezien tijdens de sneak preview . Ik moet zeggen dat ik de film zelf erg goed vond, erg realistisch, maar ik vind het einde echt slecht , ik zal niets verklappen maar het was gewoon slecht .

  Reply
 8. Muna Ibrahim

  hoi,

  Ik heb gisteren de film gezien in Pathe..
  Ik heb echt gejankt aan het einde wat een kut einde was dat zeg jezus!!!
  Gelijk heel me avond verpest!

  GRTZ

  Reply
 9. danielle

  ik vind dat de trailer al veel laat zien over de film.ik heb de film gisteren gezien en vond ‘m btje tegenvallen..de spanning zit er wel goed in..het einde is idd erg rot.. niet de beste film dus

  Reply
 10. Sho

  Ik heb de film net bekeken, En was toch niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Vroeger was ik een groot Fan van Stephen King, maar de verfilmingen waren niet altijd geslaagd. Ik miste een beetje het beklemmende gevoel dat ik had bij het lezen van het boek. ’t kon allemaal wel wat spannender.

  Reply
 11. jo

  Prima gemaakte film , spannend soms beangstigend- en wat het einde bestreft :verassend
  Enige minpuntje : een totaal mis-cast hoofdrolspeler , naast de andere klasse-acteurs verbleekt hij .
  Een absolute must-see:)

  Reply
 12. Laurent

  Ik moet zeggen dat dit toch wel de één van de slechtste films is die ik ooit gezien heb. De acteurs trekken op niets, het verhaal is totaal niet spannend zoals hier geclaimd wordt en naast The Shawsank Redemption en The Green Mile verbleekt deze film in et niets. Ik verschiet er van dat ik hem heb uitgekeken, misschien omdat ik nog op zoek was naar een spannende plot of plotse omwenteling van het verhaal. Totaal niet dus. Voor alle mensen die hem nog niet gezien hebben, verspil je tijd er niet aan.

  Reply
 13. vaako

  heb hem vandaag gezien en vond hem heel teleurstellend, heb heel de tijd zitten lachen met die insecten en onnozele dialogen, de achterliggende boodschap van de film is dat de mensen niet alleen die monsters moeten vrezen maar ook de medemens maar de uitwerking van deze gedachte vond ik alles behalve geslaagd, absoluut geen aanrader deze film

  Reply
 14. wannes

  Meest teleurstellende film van het jaar. Het genre is meer iets als een slechte komedie. De film is bij momenten irritant, ambetant maar ook ongeloofwaardig (daarmee bedoel ik niet onrealistisch). Kortom, heb je zin om eens een gezellig avondje goed te verkloten? Eén titel: the mist! Meer woorden wil ik hier niet aan vuil maken.

  Reply
 15. Vis1980

  Ik denk dat een hoop mensen de film een beetje verkeerd inschatten. Ik vond de hoofdrolspeler juist goed gekozen, omdat (iig) ik op het verkeerde been werd gezet. Hij wekte de indruk dat dit de zoveelste ‘beesten-rampenfilm’ was met een cliche einde. Het einde blijkt uiteindelijk alles behalve cliche!

  Nou weet ik natuurlijk niet of hij ook daarom gecast is. Typisch Amerikaans figuur, ook nog eens met een zoontje die naar zijn moeder wil, een hoop ‘i love you’ en ‘Mama loves you very much’ gemixt met het einde maken deze film briliant.

  Reply
 16. Poppe Roland

  Klein foutje. Darabont maakte eerder al 3 verfilmingen van werken van Stephen King. In 1983 The Woman in the Room

  Reply
 17. Pret

  Ik heb net de film bekeken en ik ben wel een fan van griezelfilms. Deze heeft me toch wel zeer erg geboeid. Soms vond ik het een beetje vervelend dat men bijna niets zag van de buitenwereld, maar dit maakt het misschien nog spannender. De hoofdrolspelers deden het ook goed. Maar toch zéér jammer dat bijna alle goeien dood zijn om zo’n gruwelijke wijze. En zelf ben ik net een fan van Happy Endings. Het gaf een verkeerd beeld dat iedereen hun held uiteindelijk een grote fout gemaakt heeft en zo de film toch wel een stuk in waarde doet dalen.
  Maar toch een aanraden, als je tenminste niet een Happy Ending wil.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *