Footloose met Zac Efron

In de zelfde lijn als de musical-to-movie Hairspray (2007), komt er volgens Variety binnenkort nog een andere prent, gedeeltelijk gebaseerd op een musical en gedeeltelijk op de film uit 1984.

Footloose

De nieuwe prent zal zoals de film Footloose (2008) heten en pretty-boy Zac Efron (“Firefly”, Hairspray, High School Musical) zal in de huid kruipend van de eerder swingende Kevin Bacon. Een dwaze keuze van regisseur Kenny Ortega, die had moeten weten dat Kevin Bacon werd gecast omwille van zijn iets ruigere voorkomen. Bacon was de ‘rebel without a cause…who eventually found a cause‘, niet de posterboy van 90210 die goed kon dansen.

Korte inhoud: Ren MacCormack is net verhuisd van Chicago naar het stadje Bomont. Hij is een echte stadsjongen en danst graag op rockmuziek, twee doodzonden in het lieflijke Bomont. De leraren gebruiken hem als een slecht voorbeeld en zijn klasgenoten pesten hem. Dominee Moore heeft de dansmuziek verboden. Ondertussen hebben zijn dochter en Ren andere plannen.

Laten we eerlijk zijn, Paramount is gek geworden. Met deze configuratie zullen ze een bom geld verliezen. Hairspray met zijn Grease 1 & 2 cast (John Travolta en Michelle Pfeiffer) doet het stukken minder goed aan de box-office dan pakweg Chicago (2002) die het met 30 miljoen minder moest doen. Het heeft er tevens alle schijn van dat deze Footloose remake een soort afkooksel zal worden van High School Musical, zonder echte sterren. Tevens was de eerste filmversie van Footloose toch maar magertjes en amper memorabel voor die paar dans-sequenties op de muziek van Kenny Loggins. Het is tevens een echt 80’ties film die moeilijk vertaald kan worden naar een hedendaagse film – ofwel moeten ze met de danspasjes net iets verder gaan in het Dirty Dancing (1987) genre.

Ik hoop niet dat de mensen van Paramount het straks in hun bol krijgen om Annie (1982) of Holiday on Ice te gaan verfilmen. Aan de andere kant, ze doen maar. Ik ga die films toch niet gaan zien en zij zullen na een aantal box-office flops wel tot de pijnlijke conclusie komen dat ze geen flauw benul hebben wat het hedendaags publiek wil zien. Waarom maken ze eens geen verkwikkende tienerfilm zoals Rebel Without a Cause (1955), in plaats van die zeemzoete musicals.

***Related Post***
14/08/2011: Footloose wordt geen High School Musical afkooksel

14 Comments

 1. maffioza

  Footloose?? In Flashdance had je tenmiste nog een verhaal die een beetje steek hield.

  Reply
 2. Miiki

  vond die scene met John Lithgow als priester die getuige is van een boekenverbanding en dan pas tot inzichten komt, hilarisch goed.

  Reply
 3. tjanie

  wadde? 😮
  footloose is mijn lievelingsfilm. Tis topen da ze hem nie de grond in boren met de remake.

  Reply
 4. Mariska

  Hallo Zac Efron is een supper lekkerding hoor!

  Reply
 5. me!!!

  wtf 😐 footloose komt nu in nederland uit 😮 egt vet dom! k wil gwoon de engelse hoor.. k ben in Londen gweest.. vet gaaf natuurlijk! ik wil niet dat het in nederland komt.. egt bagge. k vind uht allemaal maar afgezaagt zo hoor

  Reply
 6. Zacluverke!

  Ik vind Efron eigenlijk een talentloze eikel, dus komt hier niets goed van. Dat staat nu al vast.

  Reply
 7. anke

  ik vind zac efron een lekkerding en ik denk dat hij het kan

  Reply
 8. femke

  Zac is so hot!!! I like him so much! I hate Vanessa Hudgens! She looks like a bitch and she is a bitch!!
  ZAC IS MINE, VANESSA!!!!!!!!!! I hate you vanessa..!
  Femke xxxxx

  Reply
 9. amber

  ik vind zac ook heel leuk alleen heeft hij met vanessa en die is mega aardig denk ik (femke) ze is geen bitch zac is van vanessa jullie hebben pech , HAIRSPRAY MET ZAC EFRON SUPER LAUW!!!!

  Reply
 10. ann-sophie

  zac is een lekker ding………

  Reply
 11. Sanne

  heeyy .. zac efron is zooo lekkerrr <3
  ik hoop dat ie naar nederland komt!: )
  ..

  Reply
 12. Nathalie

  Ik vraag me af hoe oud die Femke hieronder is… 8 jaar? 😀
  Remakes zijn altijd barslecht! Heb er nog nooit een goeie gezien hoor en mag mezelf toch al wel een filmfreak noemen denk ik…

  Reply
 13. Miiki

  blijf er bij dat The Fly van Cronenberg een betere film is dan the origineel uit de jaren 50. Ook de nieuwe 3:10 to Yuma was een betere film.

  De nieuwe Batman franchise is eigenlijk ook een remake…

  Reply
 14. bjorn

  hey hey ik heb al gehoord dat zac dank je wel zei voor de film. het is nu een veel beter iemand chace van gossip girl

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *