Things We Lost in the Fire van Susanne Bier

In de States, in tegenstelling tot bij ons, is het niet altijd zo dat een regisseur controle heeft op de montage van een trailer. En dat is vaak vragen om een vertekend beeld van de film.

Things We Lost in the Fire poster

Drie zaken zijn buitengewoon irritant bij trailers: enerzijds wordt vaak (1) te veel van het plot onthuld. Monteurs willen de “mooie beeldjes” in hun trailer steken en die zitten vaak in de staart van de film. Een andere bron van irritatie is (2) de keuze van muziek die te weinig aansluit bij het verhaal of gewoon regelrecht fout is. En wat mij soms nog meer stoort zijn die (3) overtallige fade-to-black sequenties. De trailer van Things We Lost in the Fire (2007), de nieuwe film van de Deense Susanne Bier (After the Wedding, Brothers), zondigt aan deze drie regels. De knoeier van dienst die dit filmpje in elkaar heeft gestoken, waarschijnlijk hetzelfde kieken die de trailer van Hitman heeft gemaakt, zouden ze ter plekke moeten offeren aan de weergoden.

Korte inhoud: Na een afschuwelijke tragedie proberen twee mensen hun leven opnieuw vorm te geven. Wanneer Audrey Burke (Halle Berry) haar echtgenoot in een daad van willekeurig geweld verliest, smeedt zij een onwaarschijnlijke verhouding met Jerry Sunborne (Benicio Del Toro), de beste jeugdvriend van haar overleden echtgenoot. Jerry is een dramatische heroïnegebruiker – alles wat in zijn leven ooit belangrijk was heeft hij door zijn verslaving vernietigd. Als Audrey ontdekt dat Jerry de enige persoon is die haar kan helpen haar verlies te overleven, vindt Jerry de kracht om zijn eigen problemen te overwinnen.

Ik ben wel benieuwd naar deze prent. Brothers (2004) van Susanne Bier was een pareltje van een film die ons niet probeerde te paaien met mooie beeldjes, maar eerder de kijker meesleepte in een aangrijpend drama over wat het betekent om een vriend te zijn, een broer of een echtgenoot. Ook al heeft Halle Berry de laatste tijd niet zo heel veel kunnen imponeren met haar acteertalent, brengt Benicio Del Toro vertrouwen. Hopelijk valt Bier niet in de kuil van de Hollywoodiaanse voorspelbaarheid. Deze Hollywood-trailer doet me in ieder geval twijfelen. Wanneer de film precies bij ons in de zalen verschijnt, is alsnog niet bekend.

2 Comments

 1. >P>Shifty

  Ik probeer altijd zo weinig mogelijk trailers te zien.
  ’t Is zo al moeilijk om een originele film te zien,
  Enerzijds wil je weten waarover ’t gaat maar anderzijds wil je niet te veel weten,
  niet gemakkelijk

  Reply
 2. Rob V

  Ik vind het een hele mooie film,realistisch,goed geacteerd. Del Toro is heel goed in rollen als junkie,ik herken het namelijk uit eigen ervaring.het verlies van een geliefde en de relatie met famillie en vrienden als er iemand dood gaat is zeer realistisch gespeeld .en vooral de muziek is top.Voor mij een dikke 8. met af en toe een brok in m`n keel.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *