Halle Berry en Billy Bob Thornton in Tulia

De knappe exotische Oscar-winnares Halle Berry en de Oscarwinnaar (voor beste script) Billy Bob Thornton, de twee sterren die in Monster’s Ball (2001) de pannen van het dak speelden, zullen na 6 jaar opnieuw samen in een film verschijnen. Tulia (2008) wordt de nieuwe film van John Singleton (Boyz ‘n the Hood, Shaft, Four Brothers, 2 Fast 2 Furious) en is een verfilming van de roman van Nate Blakeslee over het Texaanse stadje Tulia die na een reeks arrestaties tien procent van haar zwarte inwoners in de gevangenis zag belanden. Maar het gebrek aan bewijs tegen de veroordeelden zet kwaad bloed bij de zwarte bevolking, die massaal in opstand komen.

Berry zal de rol van advocaat Vanita Gupta op zich nemen. Zij zal strijden voor de rechten van de (ten onrechte) veroordeelden. Het is nog onbekend welke rol Thornton zal spelen. John Singleton zou de film maken in co-realisatie met Carl Franklin, die de eerste episode van de serie “Rome” regisseerde, alsook High Crimes (2002) en Out of Time (2003) met Denzel Washington. Het einde van dit jaar zullen de opnames van start gaan.

Sinds Halle Berry haar Oscar won, heeft ze geen rol van belang meer gespeeld. Sinds Monster’s Ball stapelde ze het ene “monster” na de andere op (Catwoman, Gothika, Die Another Day). Het lijkt wel of een Oscar krijgen voor ‘Beste Actrice’ betekent dat je vanaf dat moment geen moeite meer hoeft te doen om karakterrollen te spelen (cf. Sharon Stone of Julia Roberts). Het verhaal lijkt op zich een geëngageerde prent te worden over racisme en in het gezelschap van een Billy Bob moet dit wel indruk maken. Maar het blijft afwachten, want de regisseur van de film heeft ook zo zijn ups and downs.

1 Comment

  1. BlackMoon

    knappe acteur. Monster’s Ball zonder hem zou gewoon niet aanslaan.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *