The Hitchhiker, de zoveelste prefab van The Asylum

Als jullie nog moeten bekomen van de schaamtegevoelens na jullie onwelvoeglijk bezoek aan The Hitcher (2007), de afschuwelijk slechte en vervelende remake op The Hitcher (1986) met de overheerlijke Rutger Hauer, dan kunnen jullie nog dieper wegzakken in de wereld van de smaakloze pulp. De enige verdienste aan deze remake was de mooie silhouet van Sophia Bush, de rest is te verwaarlozen.

The Hitchhiker poster

Als je als filmmaker geen toegevoegde waarde kan aanbrengen, dan ben je feitelijk bezig met bandwerk voor een publiek die nauwelijks nog het verschil kan maken tussen een hamburger en een filet pur met gesouffleerde aubergines. De film deed me trouwens een beetje denken aan die andere overbodige prequel, Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006). Mooie fotografie, maar compleet on-origineel – en gezien de prequel – ook nog eens tergend voorspelbaar. Samen met de The Amityville Horror (2005) remake, staat Michael Bay als producer garant voor … eu… kl@te films. Bij deze zijn jullie nogmaals gewaarschuwd.

En zoals ik in mijn inleidining al zei, het kan allemaal nog slechter met het hitchhiker fenomeen, met name, The Hitchhiker (2007) van Leigh Scott – de Amerikaanse cloon van Uwe Boll – maar dan waarschijnlijk nog een beetje slechter – tenzij je helemaal opgaat in die Z-films. Leigh staat bekend voor zijn Hillside Cannibals (2006) (een goedkope rip-off van The Hills Have Eyes) en Dragon (2006) (de nog goedkopere rip-off van Eragon die op zich al een rip-off was van LotR), om maar te zeggen dat de man talent heeft. Hij wordt trouwens vergezeld met wat eye-candy, in de vorm van de niet onaardige Sarah Lieving.

Korte inhoud: Wel, wat had je gedacht, 4 knappe chicks (Sarah Lieving, Jaci Twiss, Shaley Scott, Sarah Hall) gaan met hun wagen op een roadtrip nabij Las Vegas en worden lastig gevallen door een gestoorde kwibus (Jeff Denton) met een omhoog gestoken duim. Een als jullie nu al niet opgewonden raken door het lezen van die korte samenvatting, dan zijn jullie waarschijnlijk al veel te oud voor deze prent.

De film werd geproduceerd door het Amerikaanse horror productiehuis The Asylum, die eigenlijk garant staat voor bederfelijke, kwaliteitsloze, exploitation troep, met verraderlijke titels (Snakes on a Train or The Da Vinci Treasure anyone?) en vaak misleidend artwork die de indruk wekt een Hollywood productie te zijn, of op zijn minst een aanstekelijke B-horror prent. Maar vergis u niet, dit is low-budget Z-movie ontdaan van elke vorm van creativiteit en opgesmukt met wat 20-jarige blondines en brunettes die vaak te zien in gratuite seks-scènes. Voor de fans zal de film wel ergens te vinden zijn op dvd.

2 Comments

 1. pablo

  de eerste is nog altijd de beste. De remake voegt niets aan het origineel toe en maakt alles artificieel. De eindscene is gewoon belachelijk.

  Reply
 2. jim

  Is die Leigh familie van Tony en Ridley Scott?

  The Hitcher remake had zijn momenten, zoals die vette scene wanneer Sean Bean aan razendsnel thempo de flikken achterna zit en een helicopter zomaar eventjes uit de lucht weet te schieten.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *