Scarface-mansion omgebouwd tot kliniek

Dat films zouden aanzetten tot geweld is nooit bewezen en is volgens mijn bescheiden mening ook een veel te gemakkelijk oplossing zoeken naar een complex probleem, maar dat criminelen en gestoorde zielen vaak teruggrijpen naar films om hun ego te strelen, daar zijn anekdotes genoeg voor te vinden. Scarface (1983) bijvoorbeeld van Brian De Palma heeft zo heel wat locale maffiasterren geïnspireerd, zowel op vlak van kleding als attitudes. The Guardian schreef zelfs het volgende indrukwekkend berichtje over een Italiaanse gangster die het iets te hoog in zijn bol had:

Scarface Mansion

Scarface (1983) © Universal Pictures

“One Naples mobster, Walter Schiavone, was so enamoured of the character played by Al Pacino he built a [$1.8 million dollar] replica of the villa, complete with the curved double staircase from which Antonio Montana takes his death dive.” Schiavone gave his architect a tape of the movie and told him to build what he saw. His villa was known locally as Hollywood. Schiavone was arrested on murder charges in 1999.

Maar nu hebben de Italiaanse autoriteiten het pand omgebouwd tot een kliniek voor mensen met een handicap. Daarmee willen ze een duidelijk signaal sturen naar de locale maffia-bendes. Een officier zei: “The best way for us to fight the mafia and win over the community here is to take the mafia’s symbols of power and make them serve the community.” En neen, Schiavone heeft de tegenstand niet gegroet met “his little friend“, maar braafjes meegegaan met de autoriteiten.De tag “The World is Yours” zal maar gelden tot je gepakt wordt. Maar pas op, Hollywood kan ook gangsters op het verkeerde been zetten. Een hitman uit Napels zei ooit dat hij heel wat doelwitten miste omdat hij zijn pistool schuin hield zoals dat al een tijdje de mode is in heel wat actiefilms. Het verhaal van Schiavone bestaat al in boek-vorm, en wie weet, binnenkort de filmversie…Scarface Returns, anyone?

***Related Posts***
28/02/2006: Top 10 Favoriete 80’ties films
05/08/2005: Scarface the game

2 Comments

  1. Miiki

    het zal waarschijnlijk een afkick-kliniek worden voor zware gevallen.

    Reply
  2. Marcus²

    geef mij maar de filmversie van de Scarface mansion, of werden de rode carpet en de gouden beeldjes er al uitgehaald?

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *