Nieuwe “Jaws” uitgesteld

Spijtig voor de fans van enorme haaien en regisseur Jan de Bont, maar het ziet er naar uit dat Meg (2009) (zie afbeelding) naar het boek van Steve Alten, op de lange baan wordt geschoven. De haai zal een andere studio moeten zoeken om zijn kaken te vullen met dollars. Het is MovieHole die met het nieuws voor de dag komt:

Meg pic

Yes, this is bad news mostly in the wasted two years. The key execs at New Line always treated MEG like an unwanted stepchild, and now, with my option set to expire in October, they decided NOT to proceed.

In a way this is actually GOOD news. The MEG movie WILL HAPPEN and it is better to wait and do it right with the right team than accept mediocrity. From now until October 30th (the day I officially get MEG back) we’ll be hard at work! Until then, I am restricted from offering details publicly because (technically) New Line still owns the rights to MEG. There are many people at New Line that really did work very hard on MEG and I appreciate their efforts. No bad feelings let’s just move on and work with the right studio that ACTUALLY WANTS TO MAKE A GREAT MOVIE AND OWN A BILLION DOLLAR FRANCHISE.

Het is al een tijdje geleden dat we konden genieten van een nieuwe monster-shark-prent, maar deze zal dus ietwat op zich laten wachten. Maar als er een beter product kan uit voortvloeien, waarom niet wachten – tenminste als er ook aan gewerkt zal worden. Een project in de diepvries steken helpt het project allerminst.

Jan de Bont (Speed 2, The Haunting, Lara Croft 2) is een talentvolle – om niet te zeggen één van de betere – cameramensen om actie in beeld te zetten. Maar als regisseur mist hij de intelligentie om een drama belangwekkend te houden. Enerzijds doet Jan de Bont me een beetje denken aan een Hollandse versie van Michael Bay. Visueel zal het verbluffen, maar verwacht geen al te diepe karaktertekeningen of drama die een gemiddelde bioscoopbezoeker kan boeien. De Bont zelf is momenteel bezig met de runaway film Stopping Power (2007) met John Cusack in de hoofdrolMeg zal er ooit wel van komen, maar zou het niet leuk zijn om Steven Spielberg terug aan het werk te zien met het genre film waarmee voor hem alles is begonnen.

***Related Posts***
18/04/2006: Meg afbeelding
11/04/2005: De nieuwe Jaws

8 Comments

 1. Gvo

  Moet zeggen dat ik Holowman toch wel een leuke film vond en ik geloof dat die ook door meneer de bont is gemaakt.

  Ik heb de twee boeken van Meg gelezen en die waren erg goed. Als ze de film net zo spanned maken dan gaat het een topper worden.

  Reply
 2. dave

  Hollow Man bedoelt, dan is die niet van Jan de Bont, maar wel van Paul Verhoeven.
  Meg zal er zeker wel komen hoor, de vraag is met ‘wie’ en ‘wanneer’…

  Reply
 3. >P>Shifty

  @Gvo
  Zo spannend als de eerste jaws?
  one of my all time favourites,

  Reply
 4. Gvo

  ik haal der weer eens twee door elkaar.

  Maar goed de actie in Twister en Speed 1 vond ik toch wel cool.

  Reply
 5. dave

  “Speed” was goed (“Twister” net iets minder), maar bij deze twee films kreeg hij dan weer een serieuse ruggensteun van Ian Bryce (executive producer – die ook producer was voor “Spider-Man” en “Transformers”). Na Twister werd hun samenwerking beëindigd en viel het kaartenhuisje in elkaar. “Speed 2” is ronduit een schande te noemen en “The Haunting” en “Lara Croft 2” zijn schoolvoorbeelden van hoe het NIET moet.

  Ik blijf er bij. Spielberg zouden ze moeten aan de haak slaan.

  Reply
 6. Keesjan

  Jaws was en is gewoon schitterend entertainment en volgens mij niet te overtreffen! Maar goed, met een goed verhaal en de moderne special-effects acht ik de film niet kansloos!! Jan de Bont is zeker niet de slechtste regisseur. Shall we see!!

  Reply
 7. arjen

  zou inderdaad een geschikte regisseur zijn, vooral voor zijn achtergrond met Jaws, maar hoofdzakelijk voor zijn kunnen. Jan De Bont is al lang van de kaart geveegt in deze kwestie.

  Reply
 8. Dave

  je bekommernis, maar De Bont is nog steeds niet van de kaart. Het project is op zoek naar een studio. Hadden ze Spielberg dan was deze film al een tijd lang in de zalen, maar De Bont heeft nogal wat flops gemaakt de laatste jaren dus zijn de studio’s voorzichtig.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *