Resident Evil Extinction met Milla Jovovich en Ali Larter

Sommige game-verfilmingen hebben dan weer dat beetje extra wat ervoor zorgt dat je er, desondanks het filterdunne verhaal, toch van kunt genieten. Neem nu Resident Evil (2002). Geen meesterwerk, maar toch een behoorlijk ontspannende thriller. Misschien heeft het ook voor een stuk te maken met de beeldschone hoofdrolspeelster, Milla Jovovich, die in deze film eigenlijk niet veel verkeerds kan doen – dit in tegenstelling tot Ultraviolet (2006) waar haar uitstraling en sexy strakke pakje de film niet kon redden van de ondergang. Ook Resident Evil: Apocalypse (2004) had eigenlijk veel beter moeten zijn, en ik hoop nog steeds dat de derde film, Resident Evil: Extinction (2007), alle verwachtingen kan inlossen en opnieuw een leuke thrillride zal worden.


Resident Evil (2002)Resident Evil Apocalypse (2004)Resident Evil Extinction (2007)

De nieuwe prent is een streling voor het oog. Niet alleen Milla, maar ook de knappe Ali Larter (Heroes) zullen hun vechtkunsten bot vieren op een aantal misnoegde zombies. Zelfs de popster Ashanti is van de partij. Extinction zal in beeld gezet worden door de videoclip-maker Russell Mulcahy, die ooit Highlander (1986) en de ijzingwekkende Ricochet (1991) regisseerde. Het verhaal van de film begint daar waar de vorige film mee eindigde, met Alice (Jovovich), die zich heeft teruggetrokken in de wasteland van de Nevada woestijn.

Korte inhoud: Alice (Milla Jovovich) sluit zich bij deze karavaan aan, en bindt tezamen de strijd aan tegen de kwaadaardige Umbrella Corporation, die met hun virus mensen omvormen in moordlustige zombies. Overlevenden van Raccoon City reizen door de Nevada woestijn, hopende dat ze Alaska kunnen bereiken.

Resident Evil teaser

Wat me enigszins zorgen baart is de scenarist, Paul W.S. Anderson, die eerder bewees een verschrikkelijke verhalenverteller te zijn en een paar beloftevolle films om zeep hielp als regisseur (zoals Alien vs Predator). Tegen beter weten in regisseert hij binnenkort die andere game-adaptatie, Spy Hunter (2009). Wat er ook moge van zijn, de eerste afbeeldingen van de derde Resident Evil film ziet er knap uit. Hopelijk wordt de film dat ook. Vanaf 3 oktober 2007 bij ons in de bioscoop.

***Related Posts***
19/03/2007: Top 10 Acterende Modellen
14/01/2006: Milla Jovovich in Ultraviolet

5 Comments

 1. Miiki

  Ik vond het eerste deel wel leuk, deel 2 was iets minder. Op het einde van deel 2 had Alice toch extra krachten gekregen…Ben benieuwd wat ze daarmee gaan doen..

  Reply
 2. jannick

  Resident evil 4 is een super gaaf spel!

  Ik vond de eerste film super vooral de scenes met de laser-gang….deel 2 vond ik ook goed alleen ietsje minder dan deel 1…maar ben nu echt super benieuwd naar deel 3 kijk er echt naar uit!

  Reply
 3. Kevin

  Deze moet ik zeker zien want een van mn favoriete acteurs zit erin, en dit is 1 van zijn weinige films, het gaat ocer Chris Egan.

  Reply
 4. Aiz

  kvint tog wel jammer dat de film niet trouw is aan de game, het zou toch vet zijn als het een werkelijke verfilming zou zijn van RE 1, of mss van RE 4.

  Hoedanook, Mila Jovovich is toch geen misse :p

  Reply
 5. Joegkluuk

  Helaas,
  Film kent een slechte opbouw en speelt allebuurtje bij diverse films (mad max) en niet overtuigend. Wordt niet echt spannend, af en toe vals sentiment en zeer kort. Nooit het gevoel dat je meeleeft met karakter en verhaal. Film komt dus niet uit de verf in t.t.t. resident evil 2002. Jammer voor Milla die eigenlijk voor dit soort rollen geknipt is.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *