Tanya Van Graan in Starship Troopers 3

Heel wat films van Paul Verhoeven krijgen een sequel. Spijtig genoeg zijn ze nooit echt beter dan de oorspronkelijke film en wat dramatisch is voor de Hollandse regisseur is dat de studio liever met andere, onervaren regisseurs werkt dan met Verhoeven. Neem nu Starship Troopers (1997), een heerlijke over-the-top science-fiction film waarin Beverly Hills teenagers staan te popelen om zich in te schrijven in het leger om gemene buitenaardse wezens aan flarden te schieten. De sequel, Starship Troopers 2: Hero of the Federation (2004), geregisseerd door de visuele effectenmaker Phil Tippett, die er uiteindelijk een zootje van heeft gemaakt.

paul verhoeven,tanya van graan,starship troopers,2007,hero of the federation,starship troopers 3,phil tippett,marauder,edward neumeier,casper van dien,jon falkow,stephen hogan,marnette patterson,threequel

De sequel is meteen op DVD uitgebracht. Naast de foute regisseurskeuze kreeg de film ook te weinig middelen. Die twee facetten van de filmproductie gaan vaak hand in hand. Hoe sucesvoller de regisseur, hoe groter de budgetten. De eerste Starship Troopers kostte 95 miljoen dollar (en bracht slechts 120 miljoen dollar op wereldwijd), de tweede raamde zijn productiekost op 7 miljoen dollar en bracht quasi niets op.

En die straight-to-DVD waanzin blijkt verder te gaan met een tweede sequel, Starship Troopers: Marauder (2007), met opnieuw een amateur achter de camera, de Robocop/Anaconda-scenarist Edward Neumeier. Hij heeft ervaring als schrijver, maar een film regisseren is toch andere koek. Hoe dan ook schrijft Cinematical het volgende:

I’m a huge fan of Paul Verhoeven’s Starship Troopers, but … not so much a supporter of Phil Tippett’s direct-to-video sequel, although if you’re looking for mindless mayhem, it’s (just barely) watchable enough. But did you know that production is presently underway on Starship Troopers: Marauder? Yep, and not only that: Casper Van Dien is coming back to reprise his role as Johnny Rico! Imagine that! (Would you like to know more?)

This time around it’s series screenwriter Ed Nuemeier who’ll get the directorial reins. (Although he’s making his directorial debut here, Ed Neumeier was a screenwriter on the original Robocop as well as … Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid.) Also on board cast-wise are Marnette Patterson, Jon Falkow and Stephen Hogan, plus Dark Horizons just chimed in with a new addition: “FHM’s Sexiest South African” Tanya van Graan (pics) will play one of Rico’s bug-squashing allies.

Ik ben verzot op SF met veel vuurgeweld, maar het moet allemaal een minimum aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Stuntelende regie en oerslechte acteurs kunnen een film behoorlijk wat vergallen. Maar goed, laten we Ed Neumeier het voordeel van de twijfel geven. Hoewel, het ziet er niet naar uit dat we deze film ooit in de bioscoop aantreffen, misschien zelfs bij ons niet op het video-rek. En dat is spijtig, was het maar om de knappe Tanya Van Graan maar even in actie te zien…

***Related Posts***
30/05/2006: Hallow Man 2
19/11/2005: RoboCop remake
12/10/2005: Basic Instinct 2
03/07/2005: Showgirls 2

3 Comments

 1. John Q

  doen die knappe dames altijd mee in van die waardeloze B-sequels. Ik heb er echt het raden naar.

  Reply
 2. Miiki

  is dat dan niet overduidelijk?

  Reply
 3. michiel

  ik hou van babes maar die film was gor en er zat sex in.
  hey wie denkt da ik een manjak ben

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *