Diablo verfilming in de maak

Uitstekend! Nog maar eens een nieuwe game-verfilming die iemand kan verpesten. En waarom niet trouwens. De meeste game-verfilmingen floppen toch aan de box-office en Hollywood heeft geld zat om te verkwisten aan filmregisseurs die geen flauw benul hebben hoe je die dingen moet verfilmen. Hoe dan ook kijk ik uit naar een paar game-verfilmingen, zoals Prince of Persia (2009) geregisseerd door Michael Bay en Hitman (2007). Nu zou ook het populaire Diablo spel een verfilming krijgen. Coming Soon komt met het nieuws:

diablo

The dark fantasy action-adventure game was released by Blizzard Entertainment in December of 1996. Set in the fictional Kingdom of Khanduras, Diablo has the player take control of a lone hero as he or she battles to rid the town of Tristram of the titular Lord of Terror and his demon minions.

Kijk, in de meeste gevallen trekken game-verfilmingen op de ballen, maar dat heeft dan weer veel te maken met Uwe Boll die de reputatie van die films om zeep heeft geholpen. Maar dit is een Blizzard-game en die mannen staan garant voor perfectie. Dit getuige toch de vele fantastische games en bijhorende cinematics. Fans zullen zich trouwens waarschijnlijk afvragen waarom er nog geen StarCraft verfilming is. Het zou niet alleen visueel verbluffend zijn, maar zeker ook even complex als dat andere Blizzard-game World of Warcraft (2009). Binnenkort komt trouwens StarCraft 2 uit, waarvan jullie al een bangelijke cinematic trailer kunnen bekijken. Spijtig genoeg hebben game-studio’s vaak niet enorm veel input in de filmproductie eenmaal deze aan het rollen is…tenzij Blizzard ook een deel van de productiekosten op zich neemt.

Starcraft II

Het Diablo game is een leuk single player hack & slash avonturenspel die zich afspeelt in de ondergrondse kerkers van het Kingdom of Khanduras. De held moet het opnemen tegen de Lord of Terror, Diablo, en zijn duivelse onderdanen, die na jarenlange gevangenschap dreigen te ontsnappen uit de dungeons. Ik heb de inhoud zowat verkort weergegeven, maar het verhaal is uiteraard wel ‘iets’ complexer dan dat. Hoe dan ook is het een zuiver slasher-game en dat kan zeker wel leuke cinema opleveren. Wie is nu niet dol op historische films met zwaardvechtende spierbundels die deuren open trappen en schrikwekkende monsters te lijf gaan. Na films als 300 (2007) heb ik er echt wel zin in gekregen.

3 Comments

 1. Miiki

  wat hier nodig is, zijn niet alleen een regisseur maar ook een producer die gepassioneerd zijn door het Diablo spel, anders wordt het weer niets. Peter Jackson koos voor LotR omdat hij een grote passie had voor de boeken.

  Reply
 2. >P>Shifty

  Dat ze “Return to castle wolfenstein”
  eens verfilmen 🙂
  occulte toestanden, WWII, prison break, sadistische geleerden, geheime missie, hondenvoer eten , 3de rijk, mutanten, experimentele wapens,…
  : yummies!

  Reply
 3. Blizzfan

  Tja ik ben altijd al blizz geweest omdat die, zoals je al hierboven zei, garant staan voor perfectie. Diablo is één van de intressante lores die blizzard heeft geschreven en hoe gretig ik ook nog steeds droom van een diablo 3, is deze film vast iets om naar uit te kijken… ondanks het feit dat game verfilmingen meestal de moeite niet waard zijn.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *