Bubba Ho-Tep (2002) review ***½

Dit moet een van de coolste DVD-hoezen zijn die ik al ooit heb gezien, en dit trouwens voor een bijzondere coole film die maar weinig mensen hebben gezien, Bubba Ho-tep (2002) met de coole Bruce Campbell in de hoofdrol. Deze Bubba Ho-Tep: Hail to the King Edition zou ik me nog wel willen aanschaffen, al heb ik de film al op een dvd-schijf.

Bubba Ho-Tep: Hail to the King Edition

Grease (1978) had een tijd geleden ook zo’n leather-jacket release met de Grease – Rockin’ Rydell Edition, maar dit Elvis vestje vind ik toch leuker.

Korte inhoud: Elvis Presley (Campbell) is niet dood, hij leeft nog! Tegenwoordig woont hij in een bejaardenhuis te Texas. Enkele jaren voor zijn dood schijnt hij met een Elvis-imitator van leven te zijn geruild. Zijn oude dag valt hem zwaar. Dit verandert als hij samen met een medebewoner, een zwarte man die denkt dat hij John F. Kennedy (Ossie Davis) is, erachter komt dat een gestrande Egyptische mummy het bejaardentehuis gebruikt voor het winnen van zieltjes. Met het looprek in de hand besluiten ze samen de strijd aan te gaan.

Ik denk de enige die deze verpakking waarschijnlijk hatelijk zullen vinden, zijn de mensen die de deze hoezen in elkaar moesten steken. Dit moet een nachtmerrie geweest zijn. De film zelf was geen bioscoop-succes, maar verkreeg een echte cultstatus met zijn vertoning op diverse filmfestivals. Binnenkort mogen we ons zelfs verwachten aan een vervolg met Bubba Nosferatu and the Curse of the She-Vampires (2008).

Volgens de mensen van FilmJunk zijn er bij deze editie geen nieuwe features of nieuwe scènes, maar is het kleedje het enige wat er nieuw aan is…en eigenlijk zal dit al volstaan voor een hoop fans. Misschien zelfs een aantal Elvis-fans; en daarmee is de verkoop meteen een treffer. Op de dvd staan wel nog de audio-commentaren van Campbell en Don Coscarelli. In augustus komt deze editie uit in de States (voor 22,95 dollar), hopelijk daarna bij ons.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 17 juni 2007

***Related Posts***

14/11/2006 : Bubba Nosferatu and the Curse of the She-Vampires

29/11/2005 : Bubba Ho-Tep & Bubba Nosferatu

 


*** Bubba Ho-Tep trailer ***

3 Comments

 1. >P>Shifty

  inderdaad cool. Ben benieuwd naar de film 🙂
  Ik had er nog nooit van gehoord.

  Reply
 2. Dimi

  Hilarische film. Ik kijk ook al uit naar de nieuwe film van Bruce Campbell, My Name Is Bruce.

  Reply
 3. wilco

  Het is nu 2010 en deze film is nog steeds niet uit in nederland 🙁

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *