Baz Luhrmann moet scène uit Australia knippen

Nadat de regisseur werd vervangen op de set van The Invasion (2007), zijn er ook rellen ontstaan bij een andere Nicole Kidman-film, Australia (2008), van Moulin RougeRomeo + Juliet regisseur Baz Luhrmann. Daarin speelt Kidman aan de zij van Hugh Jackman.

the invasion,2008,nicole kidman,hugh jackman,australia,clash

Korte inhoud: Australië, even voor de Tweede Wereld Oorlog. Een Engelse aristocrate (Kidman) erft een ranch ter grote van Maryland. Wanneer Engelse veebaronnen het gemunt hebben op haar grond, sluit ze zich met tegenzin aan bij een ruwe veedrijver (Jackman) om zo haar 2000 runderen over honderden kilometers land te drijven.

Toepasselijk genoeg wordt de film in Australië opgenomen en in het kleine dorpje Bowen ontstond een rel rond de opnames, nadat een Eerste Wereldoorlog gedenkbeeld werd gebruikt in een scène waarin een kudde koeien op hol slaat. In eerste instantie was het de bedoeling dat de op hol geslagen koeien gewoon door de straten van Bowen zouden stormen, waarbij de acteurs zich achter hekken zouden verschansen. Toen Luhrmann het gedenkteken zag staan, kwam hij op het idee om zoveel mogelijk acteurs in het Eerste Wereldoorlog beeld te laten klimmen.

Dankzij de oorlogsveteraan Brian Germain, die op de koop toe figureerde in de film, is Luhrmann nu gedwongen om de scène uit de film te knippen. Germain vond het niet kunnen dat het standbeeld werd misbruikt voor de film en schakelde de locale Vietnam Veterans Federation in om te voorkomen dat de scène in de film gebruikt zal worden.

Hoe stom, als er nu één efficiënte manier is om een gedenkteken in de aandacht te brengen, is dat nu toch wel via het witte doek. Het hangt er natuurlijk een beetje van af hoe die mannen op het standbeeld hebben gekropen, maar indien het slechts een omarming was zou dit enkel maar meer ruchtbaarheid geven aan het beeld. Als ze met hun kont op zijn hoofd zaten, zou dit wel een andere zaak. Ik weet niet precies hoe de wetgeving hier bij ons is, maar veel standbeelden heb ik nog niet zien opduiken in Vlaamse speelfilms. Eigenlijk een spijtige zaak.

***Related Post***
02/09/2008: Australia trailer

1 Comment

  1. Miiki

    city slickers meets Out of Africa. Ik val nu al in slaap bij het lezen van de korte inhoud. :s

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *